Jump to content

More33

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    More33 je reagirao na Spitfire u Prava vecinskog vlasnika (90%)   
    Ne. Radi se o pravu na razvrgnuće isplatom onoga suvlasnika (ili više njih) koji imaju barem 9/10 na način da sud odredi da mu nekretnina pripadne u cijelosti a on ostalim suvlasnicima (ili suvlasniku) isplati vrijednost njihovih dijelova u roku koji će sud odrediti prema okolnostima, s time da suvlasnik koji ima bbarem 9/10 ne mora za to učiniti vjerovatnim osobito ozbiljan razlog.
    Pojednostavljeno, večinski suvlasnik bi mogao tražiti vanparnični sudski postupak razvrgnuća suvlasništva isplatom, dakle da on isplati manjinskog suvlasnika, bez da za to postoji osobito ozbiljan razlog koji je uvjet za manje udjele.
  2. Hvala
    More33 je reagirao na miroslav6 u Mogu li djeca biti svjedoci u majcinoj oporuci   
    Clanak 35. tocka 2. Zakona o nasljedivanju kaze da potomci ne mogu biti svjedoci oporuke. Ali majka moze vlastorucno oporuku napisati i potpisati bez svjedoka. Moze ju sastaviti i ovjeriti kod javnog biljeznika.
    Teoretski je najbolje da Vam daruje jos za zivota sve kako je htjela pogotovo sto vas je samo dvoje potomaka (uz pravo stanovanja ili plodouzivanja na nekretnini sebi kao zastitu da ima gdje zivjeti), necete imati troskova ostavinske rasprave.
    Postoji li neki poseban razlog pisanja oporuke kad ste sestra i Vi ionako jedini nasljednici?
  3. Sviđa mi se
    More33 je dobio reakciju od Borbena7 u Mogu li djeca biti svjedoci u majcinoj oporuci   
    Hvala vam na odgovorima. Prenijet cemo majci ove korisne informacije.
  4. Hvala
    More33 je reagirao na Borbena7 u Mogu li djeca biti svjedoci u majcinoj oporuci   
    Ako već i postoji razlog za ovakvo postupanje majke tj. izdvajanje Vas i sestre, tada je za majku daleko bolje da sa Vama sklopi ugovor o doživotnom uzdržavanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija