Jump to content

Dado ZG

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Dado ZG

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dug bi bio plaćen i bez pokretanja ovrhe jer je bio sporan iznos duga a ne dug kao takav. Budući da su upućivani prigovori te žalba HAKOM-u bilo bi logično da je A1 pričekao njihovo rješenje (obje strane su se suglasile da će po njemu postupiti). Oni su imali troškove odvjetnika a mi pristojbe, koji su se mogli izbjeći. Također, nisu obustavili ovrhu nakon uplate duga. Nećemo se očitovati na obavijest o povlačenju tužbe, pa će se taj postupak valjda napokon okončati.
 2. Dug je umanjen (odobrenjem ovrhovoditelja) i plaćen poslije pokretanja postupka.
 3. Ovrha je pokrenuta prije završetka spora vezanog uz iznos računa (reklamacija računa A1, žalba HAKOM-u) iako je ovrhovoditelj pismeno potvrdio da će postupiti prema odluci HAKOM-a. Rješenjem HAKOM-a žalba je djelomično usvojena, A1 je umanjio sporni račun i razlika je plaćena, odnosno dug je podmiren. Ovrha ipak nije obustavljena, za što saznajemo tek po primitku poziva na pripremno ročište, dvije godine nakon plaćanja duga.
 4. Sud je nam dostavio obavijest da je tužitelj povukao tužbu u cijelosti, ukoliko se ne izjasnimo o tome (u roku 15 dana) smatrat će se da pristajemo na povlačenje. Da li imamo pravo na naknadu troškova postupka (plaćena sudska pristojba u iznosu 625,00 kn za prigovor protiv na rješenje o ovrsi koja nije niti treba biti pokrenuta)?
 5. Mislim da tada nije, čim je primljeno rješenje o ročištu, potvrda je dostavljena ovrhovodteljevom odvjetniku. Danas nas obavještava da je upućen podnesak sudu da povlače tužbu. Pretpostavljam da sud treba donijeti neko rješenje o obustavi postupka.
 6. Iznos duga po rješenju umanjen za njihovo odobrenje kojim su umanjili sporni račun, zaprimljeno oko 2 tjedna nakon prigovora.
 7. Pozdrav, zanima me postupak u slučaju prigovora na rješenje o ovrsi JB. Da li javni bilježnik cijeli predmet predaje sudu koji pokreće parnični postupak? U konkretnom slučaju sud je odredio pripremno ročište, ali budući da je dug plaćen poslije upućivanja prigovora, da li je ovrhovoditelj (a sada tužitelj) trebao povući tužbu nakon podmirenja duga?
 8. Evo još jednog slučaja u vezi A1 i njihovog potraživanja duga koji je plaćen prije 2 godine. Micro d.o.o. (tuženik) ovih dana dobije rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu kojim se određuje pripremno ročište, VIPnet (A1) tužitelj, punomoćnik odvjetnik u OD iz Osijeka. Ništa nam nije jasno, jer dug smo platili. Tijek spora: 2017.g. I i II-stupanjska reklamacija VIP-u, raskid ugovora, žalba HAKOM-u na izračun naknade za prijevremeni raskid ugovora. Opomene od strane A1 (plaćeni su svi računi osim sporne naknade, ali uplatama zatvaraju samo račun za naknadu). Unatoč njihovom e-mailu da će postup
 9. Hvala, postupiti ćemo prema savjetu, koliko god trajalo. Samo da otac bude dobrog zdravlja.
 10. Hvala na odgovoru. Još me zanima da li na Obvezni prekršajni nalog treba napisati prigovor pa to tek onda ide kod suca za prekršaje? Koliko dugo bi to moglo trajati, okvirno? Ako se to uopće može znati? Ja ne mogu ni približno procjeniti.
 11. Pozdrav svima, molim mišljenje o tome da li platiti kaznu ZET-u 250 kn ili se dalje sporiti, u slijedećoj situaciji: Moj otac, umirovljenik od 81 godine ima ZET-ovu umirovljeničku godišnju besplatnu pretplatnu kartu koju počekom godine godine nije uspio obnoviti, prvo zbog bolesti a onda zbog korona krize, a zbog toga i nije koristio javni prijevoz. Prošli tjedan je prvi puta nakon nekoliko mjeseci izašao od kuće (odlazak liječniku) i u autobusu ga je kontrolor tražio kartu, pokazao mu je svoj pokaz a ovaj mu je napisao kaznu tj. Obavijest putniku. Nakon dva dana kartu smo obnovili i na Potvrd
×
×
 • Napravi novi...