Jump to content

Burekburek

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo je prva uplata za narednu godinu. Prošle godine smo taj dio,koji smo sada uplatili,dali na ruke najmodavcu kod potpisivanja ugovora,kod javnog bilježnika. I tada nam je knjigovotkinja rekla da smo trebali uplatit preko računa. Valjda zbog traga novca ili ne znam čega.
  2. Pozdrav svima. Zanima me da li može najmodavac raskinut ugovor o najmu,koji je potpisan i ovjeren na pet godina? Problem je u tome što smo mu uplatili dio najamnine u komadu na račun,a u ugovoru piše da se ta suma novca isplati u gotovini i dio svaki mjesec na račun! Knjigovođa nam je rekla da niti prvi puta nismo trebali tako platit. Sa davanjima ne kasnimo niti sekunde,uvijek prije roka . I to je jedini problem. Sve ostalo radimo u dogovoru sa njim(adaptacije,renoviranja itd itd..)
  3. Poštovanje svima. Dogodila nam se situacija da je supruga dobila ,na osnovu dosmrtnog uzdržavanja ,nekretnine. Jedno građ. zemljište i kuću. Teta od supruge je ccaprije 7-8godina posudila novce ,od čovjeka iz Kanade,državljanin RH,38.000eura. Što ima i zapisano rukom između davatelja pozajmice i nje i uredno potpisano. Prije cca1 godine,davatelj pozajmice i njegova supruga, su odveli tetu na potpisivanje duga kod javnog bilježnika(teta ima 82god). Nekako su oni napisali (uz pomoć odvjetnika)da je dug 94.000eura. Ona je isti i potpisala( na žalost). Kako je napravljen ugovor o dosmrtnom uzdržavanju,supruga je postala vlasnik svih nekretnina,time i dugovanja. Mi smo svjesni da je dug 38.000 i spremni smo platit dugovanje sa nekim kamatama,ali mislimo da ova svota nije realna. Oni su pokrenuli ovršni postupak i sud je donio odliku o ovrsi. Prigovor i žalba su poslani. Naše pitanje je šta napravit? Da li se to računa kao jedina nekretnina za život nas obitelji? Ako ima tko voljan pa nas uputit. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija