Jump to content

PRAVO SLUZBENE OSOBE


Ogi1101

Preporučene objave

Pozdrav

Radio sam do prije sest mjeseci kao policajac u Zagrebu skoro 15 godina.

U Zagreb sam dospio nakon sto sam tamo rasporeden nakon otkaza koji je uslijedio prije 15 godina kada je Vlada otpustala viskove iz Mupa.

Imam preko 20 godina radnoga staza u Mupu i 50 godina zivota. Premjestaj u maticnu postaju sam dobio kao radi smanjenja putnih troskova dok su moji kolege koji putuju puno dalje ostali raditi do danas. 

17.3. Izaslo je tih 6 mjeseci i receno mi je da se vracam u Zagreb da bih danas opet dobio rijesenje da ostajem u maticnoj postaji jos 6 mjeseci.

Zanima me koja su moja prava. Imaju li me pravo nalon toliko godina sluzbe premjestati bez moga pristanka.

Hvala

Ogi

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Privremeno te imaju pravo premjestiti bez tvog pristanka do 6 mjeseci, a u praksi to često i samo produžuju. Ta praksa nije zakonska, ali kadrovsku nije briga i računaju da i ako ćeš ih tužiti, da ćeš odustati od tužbe kada ćeš ti trebati neko rješenje (ili kada će te oni trebati prebaciti negdje gdje ti odgovara). Time iskorištavaju to što postupci u prosjeku traju 3-5 godina, pa računaju da će se do tada nešto riješiti, a i od velikog broja zahvaćenih, samo mali dio ljudi tužbu i pokrene (ljudima otvoreno u lice kažu da će prije dočekati mirovinu nego presudu). Jedan poznanik (preko 25 god. u policiji) je bio u sličnoj situaciji i tužio je, ali kada je tražio premještaj doma, na stol su mu stavili rješenje o premještaju i povlačenje tužbe, pa trebao ili potpisati oba ili ostati raditi tu gdje je (300 km od doma). Naravno da je potpisao sve...

Izmjenama Zakona o policiji koji sada ide u proceduru, a bit će donesen do Uskrsa i proveden do ljeta, u potpunosti će ukinuti ograničenja koja postoje u sadašnjem Zakonu, tako da će bilo koga moći premjestiti bilo gdje, vertikalno (niže radno mjesto) i horizontalno (u bilo koju ustrojstvenu jedinicu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija