Jump to content

Maslinik


vlakica

Preporučene objave

Štovani!

Za spornu parcelu je moja obitelj imala upisano vlasništvo uvijek, stoljećima. Međutim, između dva svjetska rata, moj djed je posudio neke novce od talijanske banke.  Zadar je tada bio dio Italijanske države. Nakon što je posudio te novce, mog djeda su uhapsili i držali neko vrijeme u zatvoru zbog pjevanja hrvatskih domoljubnih pjesama. Dok je bio u zatvoru, nije mogao vraćati dug, pa je tadašnji talijanski sud presudio da mu se oduzima vlasništvo te parcele. Nakon toga, talijanski sud je dodijelio tu našu parcelu jednom našem mještaninu, koji je bio talijanski činovnik. Dakle,taj čovjek je dobio napismeno "in bianco" da je vlasnik te parcele. Međutim, taj činovnik nije upisao tu parcelu u tadašnje zemljišne knjige, nego je ta parcela ostala zapisana kao parcela u vlasništvu mog djeda. Kad se djed vratio iz zatvora, nastavio je obrađivati tu parcelu, na kojoj su bile masline i vinograd. Međutim, dio te parcele je nasilno od moga oca uzeo jedan od sinova tog činovnika. Moj otac je meni, prije njegove smrti, darovnim ugovorom, između ostalog, darovao i tu parcelu, koja je i dalje bila u zemljišnim knjigama na mog pokojnog djeda.

Prije nekog vremena, prilikom pravljenja novih brojeva za parcele u našem polju, drugi sin od tog činovnika je priložio sudski dokument napisan između dva svjetska rata,na kojem je pisalo i pečatirano da je njegov djed postao vlasnik te parcele. Sa tim dokumentom, taj čovjek se upisao u novim zemljišnim knjigama kao vlasnik te cijele parcele, iako nikada nije ni nogom stupio na tu parcelu. Onda sam ja otišao na sud i rekao da sam cijeli život obrađivao tu parcelu, da je još uvijek obrađujem, željezna vrata na ulazu u parcelu sam ja instalirao još prije 40 godina i kroz ta vrata sam samo ja prolazio, otvarao i zatvarao i nitko više. Tu su breskve koje sam ja posadio i masline za koje sam se brinuo od kada znam za sebe. i moj rezervoar za vodu. Nakon toga činovnik na sudu  je upisao mene i tog čovjeka da smo vlasnici te parcele i da čekamo da nas sud pozove da se taj spor riješi. Kolike su šanse da dobijem u vlasništvo tu moju parcelu, pošto je taj čovjek sada visoko pozicionirani HDZ-ovac. Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija