Jump to content

Uknjižba ili ispravni postupak nakon rj.o utvrđ.građ.čestice


peony

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam jedno pitanje ...

Naime,u konretnom slučaju  Grad je vlasnik za cijelo  kat.čestice. Međutim, investitor je podnio  Upravnom odjelu za prostorno uređenje zaštitu okoliša i komunalne poslove zahtjev za izdavanje rješenja o utvrđivanju građevne čestice te mu je udovoljeno jer ispunjava sve uvjete(priložio je preslik kat.plana,rješenje o izvedenom stanju etc.)

Kako piše u rješenju, radi se o situaciji iz čl.157.st.2.toč.5. Zakona o prostornom uređenju, odnosno čestica investitora je izgrađena na dvije čestice, graniči sa  česticom  Grada na terenu.

Iz izvoda katastarskog plana proizlazi  da bi se nova građevna čestica investitora,  sastojala od novonastale k.č. iste površine kao i ranije te dijela  površine k.č. Grada.

U  zemljišnim knjigama Grad je ostao upisan  na svojoj kat.čestici u istoj površini kao i prije udovoljenja zahtjevu investitora.

Uvidom u povijesni zk.izvadak u odnosu na česticu investitora,vidi se raniji broj i manja površina čestice te potom novi, sada važeći broj čestice sa označenim objektima i većom ukupnom površinom. 

S obzirom da se prvi put susrećem sa ovim, molila bih nekog za savjet što učiniti? Podnijeti klasičan prijedlog za uknjižbu , pokrenuti pojedinačni ispravni postupak....

 

Unaprijed hvala:)

 

 

  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija