Jump to content

Sta da radim?!


Nestrpljiva

Preporučene objave

Molim vas da mi pomognete. U braku sam 3.5 god, imamo 2.5 g sina. dosla sam u HR mjesec dana prije nego sam rodila, do tada sam zivjela u svom stanu i imala odlican posao u BH. Ovdje se vodim da radim na muzevu firmu iako sam sada nasla drugi posao. Zivimo iznad njegovih roditelja u kuci njegovog oca. Ja sam sada nasla i stan ali mi muz brani da dijete spava izvan njegove kuce. Ne zelim praviti scene i zato budem u toj kuci, s njim i djetetom. Jako mi je tesko podnositi cijelu situaciju, ali moram biti uz svoje dijete. Ja sam namjeravala podnijeti tuzbu iz BH ali mi je muz uzeo dijete i vratio ga u Hr pa sada moram ostati ovdje dok sud ne donese odluku o skrbnistvu. Ja sam VSS osoba i imam odlicne mogucnosti zaposlenja i dobre zarade ali ne u gradu u kome se nalazim. Muz ima svoju firmu, kuce itd. On kaze da ce odugovlaciti svo vise moze cijeli slucaj, a ima i dobre veze sa sudijama. Bojim se da cu izgubiti svoje dijete iako je sin jako vezan uz mene i moj posao do sada sam obavljala od kuce tako da se nismo razdvajali. Tuzbu za razvod sam podnijela prije 3 tjedna i jos nista nisam cula...vrijeme sporo protice... On mi prijeti i ucjenjuje sa djetetom jer se on najradije ne bi rastao. Ako podjem s sinom u BH on ce me lako naci. Molim vas da li mi netko moze odgovoriti koliko cijela procedura mora trajati (vec smo bili na SZSS i oni su upoznati sa nasom situacijom), po novom zakonu mislim 6 mjeseci? Da li cu ja po presudi moci preseliti u BH? Hvala! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smirite se, znam da vam je teško, ali morate biti strpljivi. Djete će pripasti vama, tj. najvjerojatnije ćete dobiti skrbništvo, jer moraju postojati jako dobri razlozi da majci uzmu dijete. Ako tko digne ruku na vas zovite policiju, bar da imate dokumentirano., Ne znam što bi vas još savjetovala, već će vam se netko javiti. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam velika. Ja sam ga ljetos prijavila policiji kada me je istjerao iz kuce, ukinuo mi bankovni racun (preko kojeg sam ja poslovala a on kao direktor je imao punomoc), iskljucio mi telefon i branio mi da vidim dijete, i to je sve u zapisniku, iako sam ja nazalost u listopadu kada su me zvali da se izjasnim zelim li da se tuzba procesuira na sudu izjavila da to ne zelim, jer sam se sve nadala da cemo se mirnim putem rastati! Nadam se da policijski zapisnik necemu vrijedi, jer ni policija ni CZSS ne zele da se mijesaju dok sud ne donese konacnu presudu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija