Jump to content

Nasljeđivanje-dosjelost


Joxxxy

Preporučene objave

Poštovani,

Moja obitelj koristi konobu koju su sestre moje majke usmenim dogovorom prepustile mojoj majci s obzirom da su one dobile dio u obiteljskoj kući, a moja majka nije. Naravno da to nije nigdje pismeno zavedeno niti sudski riješeno. Problem je što se jedna sestra razbolila, i nema smisla ju sada sa tim opterećivati. Bojim se da bi sa njenim sinovima mogli imati probleme u smislu da nam to ne priznaju. Postoji neko rješenje šta bi mogli tu napraviti? Da napomenem druga sestra je preminula i njena kćerka nam nece raditi probleme. Inače smo u posjedu 38 godina, plaćamo uredno struju i kom. Naknadu za tu nekretninu.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje postoji, ali za bilo koje rješenje je u ovom trenutku potrebno sudjelovanje sestre koja se razbolila. Dakle, možete ili sklopiti izvansudsku nagodbu kojom ćete konstatirati da se nalazite u posjedu već 38 godina i da vam one priznaju pravo vlasništva ili podnijeti tužbu radi utvrđenja prava vlasništva, pa da one priznaju tužbeni zahtjev. 

Kako ste napisali da se radi o konobi, pretpostavljam da ne postoji zasebni zemljišnoknjižni uložak/poduložak formiran za tu konobu, pa biste i tu potencijalno mogli imati problema oko uknjižbe. Ako se konoba vodi na zasebnoj čestici na koju se možete u cijelosti uknjižiti, onda je sve u redu. Ako je konoba upisana na čestici zajedno s nekom drugom zgradom koja vam ne pripada ili dvorištem koje vam ne pripada, onda će biti potrebno angažirati i stručnu osobu koja će, ukoliko je to moguće, izraditi odgovarajući elaborat kojim se konoba upisuje u zaseban uložak ili poduložak. 

Napisao sam ''ukoliko je to moguće'' jer pretpostavljam da je konoba upisana na uložak zajedno s kućom i tu će nastati problem jer konoba ne može biti samostalna etaža - nije moguće formirati zaseban poduložak za konobu, jer nije samostalna uporabna jedinica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija