Jump to content

Stanarsko pravo djeteta


Desert Rose

Preporučene objave

Postovani , Ja zivim u Njemackoj i prije 9 mjeseci imala sam nesreću i od tada sam na bolovanju jer sam imala 3 operacije. Obzirom da ovdje kada ste duze od 4 mj na bolovanju zdravstveno osiguranje vam placa samo 40 %, sto je nedovoljno za zivot i placanje stana, ja dobivam jos neki dio novca od drzave. 
Problem je slijedeci. Ja u Hrvatskoj imam stan od 46m2 u kojem zadnjih 10 godina zivi moja kcerka koja je studetica i radi samo jedan mali studentski posao sto joj nije dovoljno niti za njene potrebe. Kada sam prije par dana popunjavala papire za  produzenje te novcane pomoci koju dobivam pisalo je da li posjedujem neku nekretninu u HRV ja sam napisala da posjedujem taj stan u kojem zivi moja kcerka. Oni sada od mene traze da od kcerke naplacujem podstanarstvo ili da ju doslovno kako su mi rekli „iselim ili ako ne zeli , da ju izbacim „ i prodam stan i vratim im novac koji su mi uplacivali jer posjedujem nekretninu, ili da  pravni dokaz ( kao npr pisana izjava nekog odvjetnika) po kojem moja kcerka ima pravo zivjeti u tom stanu i da ju ne mogu samo tako iseliti.

Naravno da nemam izbaciti svoje dijete na ulicu .Da li postoji nesto u zakonu sa cime bih mogla njima dati dokaz da ona ima pravo tu zivjeti bez placanja i da ju ne mogu iseliti? Da li ima neka preporuka za odvjetnika koji bi mi mogao napisati nesto takvo, ako naravno za to postoji zakonska osnova?

 

Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija