Jump to content

Prioritetna uputnica A1 za konzilijarni pregled psihijatra


sparmajerica

Preporučene objave

Kako u naslovu piše doktorica mi je zakazala taj pregled koji će biti 10.07. 24.god., te je navela. Molim Vaš pregled i mišljenje o stupnju invalidnosti. Da li netko zna kako se odvija takav pregled, ovo mi je prvi takve vrste, te da li se može dobiti mišljenje o stupnju invalidnosti na tom pregledu. Da li trebam priložiti nalaze i što mi još treba priložiti već se pripremam za taj pregled i jedva čekam da konačno znam svoj status. Trenutno imam 80% invaliditeta i 3. stupanj funkcionalnih sposobnosti. Te 2 stupanj psihičkih bolesti. Svaki savjet mi mnogo znači. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, i sam sam bio na takvom pregledu kada sam pokrenuo postupak za umirovljenje prije 10tak godina. Uz dva ambulantno nalaze moguče sažeta u jedan između ćete obaviti i više psiholoških testiranja ...a moguče i još neke preglede da se isključe organski  utjecaji u psihološko stanje. Invalidna ste osoba s 80% invaliditeta a u 3 stupnja funkcionalnih sposobnosti...a 2 stupanj psihičke bolesti. Ako ste u postupku da ostavarujete neko pravo moguče da vam povećaju stupanj psihičke bolesti kao kod jednog moga suborca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lječnik specijalist nemože Vam odrediti stupanj invalidnosti tj. funkcionalnu sposobnost (I-IV), no može Vam: dijagnosticirati vrstu bolesti prema MKB klasifikaciji, predložiti ljekove, predložiti druge pretrage kao psiholog itd.  ispuniti obrazac tkz. Barhtelov index. Ako se ljećite u istoj bolnici, bolnica bi u sistemu trebala imati sve nalaze koji može vidjeti svaki lječnik (za svaki slučaj ponijeti sve nalaze).

Funkcionalnu sposobnost (invalidnost) isključivo određuje vještak ZOSI na osnovi dijagosticiranih bolesti i Barthelovog index

Imate 80% invaliditeta III stupanj funkcionalne sposobnosti i kažete II stupanj psihičke bolesti (dakle bili ste na vještačenju u ZOSI)

 S obzirom da imate III stupanj invalidnosti, morate imati i još neku drugu vrstu bolesti osim psihičke, jer je ona II manja od vodeće. U obzir se uzima samo največi stupanj.

Istinito je da bi sa III stupnjem psihičke bolesti (mora biti mentalno ili intelektualno oštećenje) ušli u veću razinu potpore 3. po Zakonu o ID.

Isto tako psihička bolest je općenito poremečaj a oštećenja mogu biti mentalna ili intelektualna, dakle postoje vrste bolesti i vrste ošećenja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li me zbog ovo što piše mogu vratiti ili ne primiti na pregled, ja znam da ne utvrđuju stupanj invalidnosti. Kod mene postoji 80% invalidnosti ,više vrsta oštećenja III stupanj funkcionalnih sposobnosti , te drugi stupanj psihički. Dakle, molim pomoć da mi netko pojasni da li imam mogućnost s obzirom na novu dijagnozu F60.3 izvući 3. stupanj po novome - inkluzivnom dodatku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate uputnicu po kojoj Vas moraju primiti, na kraju krajeva imate datum pregleda 10.07.2024. Morate razlikovati invaliditet od invalidnosti. INVALIDITET = 80%, INVALIDNOST = III i II stupanj.

Ja se nadam i želio bi da dobijete III stupanj oštećenja po osnovi psihičke bolesti, ali sve ovisi o ZOSI  ovlaštenom vještaku i naravno dijagnozi bolesti. Kako vještak uzima u obzir koju dijagnozu nemogu znati, ali se nadam najboljem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana osobna invalidnina više ne postoji. On je razdjeljena na 1.2. i 3, razinu potpore po Zakonu o ID. Dakle morate ishoditi III stupanj psihičke bolesti koji donosi 3 razinu potpore. A sve je nemoguće bez novog vještačenja uz novu medicinsku dokumetaciju. 

Puno uspjeha Vam želim

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, ja to znam da ne postoji, nastojim se izboriti za 3 razinu potpore temeljem nove dijagnoze F60.3  + nalaza koji ću ishoditi 10.04. 24, o tom nalazima ovisi da li ću uspjeti sa razine 2 dignuti na 3 razinu. Mene zanima koju težinu nosi dijagnoza F60.3 odnosno "granični poremećaj ličnosti! Nakon što dobijem nalaz šaljem socijalnoj radnici, koja će po službenoj dužnosti pokrenuti preispitivanje prava koja za sada imam. Tako sam se sa njom dogovorila sa socijalnom radnicom. Imam kao što sam navela 2. razinu psihičkih bolesti zbog dijagnoza F07 te F32

uređeno: od sparmajerica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija