Jump to content

Prodaja naslijeđene cestice


melitai

Preporučene objave

Poštovani Naslijedila sam čestica zemlje zajedno sa pok. supruga necacima.Ja jednu polovicu a oni po četvrtinu.Čestica je pravilnog oblika i može se podijeliti na lijevu i desnu stranu.Ja bi svoj dio prodala i ako su oni suglasni da uzmem desnu stranu da li je moguće tako prodati ili treba neka posebna procedura kao primjer nekakvo etaziranje vlasništva. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate formirati svoju česticu, inače možete prodati samo svoj suvlasnički dio u čestici. Za ovo je bitna informacija je li čestica građevinska ili poljoprivredna, jer su drugačiji uvjeti parcelacije za građevinske i poljoprivredne čestice. 

Ako se radi o poljoprivrednoj čestici te ako se dogovorite s nećacima koji je čiji dio, onda možete jednostavno angažirati geodeta da izradi elaborat parcelacije i nakon toga napravite diobni ugovor. Kad se upišete u vlasništvo 1/1 na svoju česticu, možete ju slobodno prodati. 

Ako je čestica građevinska, onda će parcelacija ići teže, jer se građevinska čestica može cijepati pod ograničenim uvjetima. Dakle, ako se radi o građevinskoj čestici, onda napišite, pa ću vam dati ideje za parcelaciju građevinske čestice. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija