Jump to content

Zabrana prilaska obiteljskom članu


Alen3211

Preporučene objave

Pozdrav imam iznimnu situaciju naime zbog loših odnosa zadnjih par godina sa bratom, brat bi me namjerno isprovocirao do te mjere da mu kazem neku uvrijedu ili nešto te zvao policiju i prijavio me nakon ne znam koliko prijava zbog banalnih gluposti odlučili su tražit sudsku zabranu prilaska bratu te ju je i dobio. Sve u svemu radi se da brat na silu hoće cijelu kuću za sebe te je tako i roditelje tužio za udio u kući i ne želi iseliti. Posto sam dobio zabranu i zbog spavanja na oranicama i suda dobio sam otkaz zbog ne pojavljivanja na poslu i nemam novaca platiti stan zadnjih mjesec dana bio sam kod prijatelja pa Simo tamo i jednostavno se Moram vratiti kući ali me muci šta ako Prijavi da sam se približio u tih 100m? Naime on živi tu ali ima drugu adresu stanovanja a ja sam prijavljen na toj adresi Di je on trenutno. Imam i papir Di moram paziti na roditelje od strane socijalne službe jer su stari i potrebna im je pomoć, na pitanje službenika policijskog rekao mi je snađi se i ne idi na adresu. Ja sam na adresu otišao kad on nije bio doma ali bojim se kad me vidi da ne pozove policiju i kaže da sam prekršio zabranu? Sto činit? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi baš o sudskoj zabrani ... u tvojoj situaciji ... otiđi da općinsko državno odvjetništvo i objasni situaciju. Neka oni ti oni kažu da li imaš pravo živjeti u kući gdje i inače prebivaš, jer nije ti određena mjera udaljavanja iz doma, a zakonodavac pod mjerom zabrane približavanja vjerojatno nije mislio da ne možeš živjeti u svojoj kući. Pa ne možeš živjeti na ulici. E sad zavisi kako će se oni postaviti. Pokušaj da ti napišu nešto, možda službenu bilješku da si zatražio njihovo mišljenje, ipak su oni ti koji će odlučivati ako bi ti nešto prekršio.

uređeno: od AlexOne
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci ja sam dobio presudu da sam kriv za prekršaj iz članka 10. Stavke 1 točke 1 i 3 kažnjive po članku 22 stavka 1 zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Trenutno sam kod prijatelja još dan dva i onda nemam vise Di Morat ću se vratiti kući a koga kog da pitam od državnog odvjetnika do sudca kažu mi da ne idem doma..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali ja sam prekršajno kažnjen a u ovom članku ne stoji bas tako? 
 

Mjerama opreza ne može se ograničiti pravo okrivljenika na vlastiti dom te pravo na nesmetane veze s ukućanima, bračnim ili izvanbračnim drugom, roditeljima, djecom, posvojenikom ili posvojiteljem, osim ako se postupak vodi zbog kaznenog djela počinjenog na štetu neke od tih osoba.

Ja sam kažnjen prekršajno ne kazneno protiv njega 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija