Jump to content

Djelomična samostalna skrb?


telesisija

Preporučene objave

U pravomoćnom rješenju djeca su dodijeljena meni na skrb. Prva točka ide da žive sa mnom na adresi toj i toj.

Druga točka ide da imam djelomičnu samostalnu skrb prema kojoj donosim odluke za školu, zdravstvo i dokumente.

U policiji su me odbili s objašnjenjem da promjena prebivališta ne spada pod dokumente i da mi ne mogu dozvoliti bez suglasnosti oca posebno zbog toga jer je adresa na kojoj žive sa mnom navedena u prvoj točki.

 

Može li mi netko objasniti jesu li u policiji pravnici previše nadobudni pa traže više nego je potrebno, ili je moja pravnica bila vrlo aljkava kada nije pripazila na ove dvije stavke da budu pravilno unesene u rješenje, jer upravo sam zbog ovih situacija i tražila djelomičnu samostalnu skrb. Otac je nerazuman i protivi se tome što su djeca u boljem stanu, samo 40 min putovanja javnim prijevozom, odnosno 15 min osobnim vozilom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Službenici policije su u pravu, u rješenju jasno piše adresa, i za promjenu je potreban pristanak drugog roditelja. Nisu nadobudni nego promjena adrese utječe ne ostvarivanje osobnih odnosa djeteta i drugog roditelja, inače ništa ne bi sprječavalo da odete npr. u Vukovar ili Dubrovnik i kažete nek se drugi roditelj snalazi kako će ostvarivati kontakt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema mi to smisla, taj dio je uređen već, sve i da se odselim dalje po zakonu ima pravo viđanja djece u tom i tom vremenskom okviru, a to kako će to realizirati pa jasno da se mora snaći, i netko tko poslije posla putuje dva sata s jedne na drugu stranu grada, zbog prometnog čepa, se mora snaći. Zar to znači da sam do kraja odrasle dobi djece primorana živjeti u gradu koji mi možda ne odgovara zbog iznosa najma i režija, ili posla? Samo zbog toga da se ocu ne remeti komocija snalaženja u vremenu i prostoru? 

Ovo hipotetski pitam jer u mom slučaju ovdje dovodim i odvodim djecu od i do očeve adrese i remetim nula njegovog dnevnog plana, s obzirom na to da on ne želi surađivati ni komunicirati.

uređeno: od telesisija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija