Jump to content

vas

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vas objavio

  1. nema takve obveze za poslodavca da, nažalost, vrlo čest slučaj.
  2. kako se točno zove izrečena mjera? ovo vam nikako ne preporučujem. vaša nesuradnja će biti zabilježena, te će biti podloga izricanju drugih mjera. bez poznavanja detalja vašeg slučaja i bez osuđivanja, svakako bi trebali poraditi na tome radi dobrobiti djece, na što vas međuostalim i obavezuje zakon.
  3. naravno kad nemaju nikakve veze s poslovanjem eos matrixa pa nisu dobrotvorna organizacija, ali spremni su na dogovor i otpis (dijela) kamata.
  4. policija ih upisuje nakon pravomoćne presude suda, a brišu se nakon 2 godine.
  5. Ako drugi roditelj bude lišen roditeljske skrbi, njegova suglasnost neće biti potebna. Dok nije lišen, potrebna je njegova suglasnost (ili odluka suda u postupku o promjeni djetetova osobnog imena)
  6. dužan je ostvarivati osobne odnose s djecom te se pridržavati sudske odluke. o nepoštivanju istog bi trebali obavjestiti socijalnog radnika/cu.
  7. ne možeš izbjeći, inače bi svi rekli da im je neugodno i unijeli bog zna što. izlasci postoje, ali ne odmah i ovise o ponašanju.
  8. ne, oduzimaju ih. da. ovisno o ustanovi i uvjetima po kojima si tamo. ponovno, ovisno o ustanovi i uvjetima po kojima si tamo. uglavnom van ustanove. soba kao soba, ništa posebno. u pravilu normalne sobe sa normalnim vratima, ali rešetke na prozorima često znaju biti postavljene.
  9. time stan predstavlja njegovu vlastitu imovinu, a ne bračnu stečevinu, te vaša kolegica nema pravo na njega.
  10. teško. niste napisali koliko dugo ste pod ovrhom ni koji je iznos u pitanju, ali generalno se ne bih nadao.
  11. razumijem da si emotivan. ne sudimo ti, ne znamo sve detalje, ali ovrha nad djetetom je krajnja mjera i ne donosi se lako. ni popuštanje u školi, ni majčini partneri, ni ostalo ti ne daje za pravo da ometaš izvršenje sudske odluke. kad ti na vrata bane policija sa socijalnim radnicima, djete će biti istraumatizirano za cijeli život.
  12. da, do navršene sedme godine života djeteta (a u roku od 6 mjeseci od saznanje činjenice). Obiteljski zakon, čl. 402
  13. ne, nije dužna platiti i nije moguće ovršiti umrlu osobu. jeli operateru bio dostavljen smrtni list?
  14. da, roditeljski je 8 mjeseci, ukoliko ga koriste oba roditelja. u slučaju prebacivanja na jednog se penalizira sa 2 mjeseca te iznosi 6. (kako bi se poticalo da očevi koriste roditeljski dopust, što je u RH nažalost tek oko 3%)
  15. briše se nakon 4g od podmirenja obveze. prije te neće obrisati jer je poanta sustava da vide da si do nedavno bio neuredan platiša.
  16. ovo znači da se 2 mjeseca gube u slučaju prijenosa, tj. postoje samo dva načina korištenja roditeljskog dopusta, 4 + 4 ili 6 + 0. tako da ako je žena nakon porodiljnog koristila 6 mj roditeljskog, ne, nemaš pravo.
  17. i žalila bi se točno na što? paljenje sva 4 i naljepnica dostave ne znače da ne moraš poštivati pravila i znakove.
  18. a kako točno misliš da neće biti osuđujuća ako si bio pozitivan na testu
  19. Bratić #2 (33%), Sestrična #1 (33%) i Sestrična #2 (33%) ne preuzima ništa.
  20. u ovoj fazi, ne. troškovi su već nastali i morati ćete ih podmiriti.
  21. ako ste sporazumno raskinuli ugovor, ne.
  22. socijalna radnica je u pravu, obiteljski zakon, čl. 292 kaže:
  23. nema, to je vaša nekretnina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija