Jump to content

Dosjelost - 70 godina nakon nasljeđivanja


Mario0591

Preporučene objave

Pozdrav svima, imam par pitanja i volio bih vasu pomoc.

Naime radi se o želji da se imovinsko pravno rijesi situacija sa nasim nasljedstvom.

50-tih godina kompletno imanje i sva zemlja je ostavljena oporucno nasem pokojnom djedu kao jedinoj preostaloj muskoj osobi tada u kuci, sto je tada bila neka praksa, tih godina. Tada su na ostavinskoj raspravi dva sina trazila svoj nuzni dio te su se upisali svaki po 1/5 idealnog djela na cijelu imovinu.  Jedan od njih je bio iseljenik u americi te je umro bez nasljednika dok je drugi imao jednu kcer koja je nasljedila njegov dio te je preminula nedavno i jos se njezini nasljednici nisu upisali.

S obzirom da smo od 50 tih godina jedini i iskljucivi posjednici kompletnog imanja, te posjed nikad nije bio osporavan niti su drugi suvlasnici ikada bili u nekom faktickom posjedu ( djed je bio upisan 1/1 u posjedovnom listu) da li se po zakonu moze ici na postupak utvrđenja vlasništva dosjelošću i koja je sudska praksa u ovakvim slučajevima. 
Zelja nam je pokrenuti ZK ispravni postupak nakon sto se provede ostavinska rasprava suvlasnice 1/5 djela, međutim volio bih znati koje su opcije u slučaju da se ne uspijemo dogovoriti sa ostalim suvlasnicima.

Ispricavam se zbog dugog teksta te zahvaljujem unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija