Jump to content

Dali je ovo kazneno djelo I dali možemo nešto poduzeti


mia007216

Preporučene objave

Postovani članovi legalisa imam pitanje uvezi ometanja u susjedstvu. 

Ta obitelj su podstanari već par mjesesci u kući pored nas I bilo je još stvari koje su oni učinili ali ove su najnovije. Znači oni nemaju obzira prema drugim ljudima u selu, konstantno su glasni i deru se, sebični su i bezobrazni kada izađu van iz njihove kuće sto je uvijek u isto vrijeme svaki dan. Majka obitelji je bezobrazna i nezna njeno najmlađe dijee odgojiti te je i djete konstantno glasno. Prvi problem, pred nekoliko dana su imali nekakvo druženje i pritom su pričali poprilično glasno, derali se na cijelo selo i još su donjeli poprilično velik i glasan zvučnik kako bi slušali muziku i "pjevali karaoke" ili rađe zavijali nadornu muziku opet na cijelo selo. To njihovo druženje je počelo oko 4 sata popodne sve do 2 ujutro. Par minuta prije 22 navečer su premjestiti zvučnik unutra u kuću I onda nastavili to njihovo druženje do 2 ujutro dok netko iz susjedstva nije policiju zvao, djeca koja nisu krenula u vrtić su također prisutsvovala tom druženju dok su svi odrasli I 2 tinejdžera bili pijani. Zatim draga gospođa je danas ko i inače išla s djetetom praktički, kupine iz našeg vrta. A bili su i više puta na našem vlasništvu u tom vrtu, bez da su pitali ili išta I majka djetetu koje nezna nije rekla da nesmje biti tamo. Mi smo joj rekli, dok smo bili u vrtu, da bi bilo ljiepo I da bi trebala pitat prije nego li uzima nešto tuđe, a ona je samo odgovorila s uvredom prema meni spesifično iako nas je bilo dvoje u vrtu. Zatim se motala oko vrta dok smo mi pokupili sve bobice i pričala s našim drugim susjedima (oni i ti drigi susjedi se jedini slažu jedini jedni s drugima zbog religije i očito njihovog seljačkog stava). Pričala je poprilično glasno s njima i mene njima nastavila vrijeđat govoreći o meni da sam "gluha, kukavica" i slično. Zatim smo mi prošli, kasnije se vratili I odrezali vaći dio grma da ne mogu uzimati te bobice. A te bobice su se popele ne ogradu i oni su preko ograde ih uzimali. Tako da nemožemo reći jos uvijek da su krali.

 

Hvala vam na čitanju, iako sam se ispisala ali htjela bi nešto sada poduzeti ako je moguće prije nego što još nešto učine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , mia007216 je napisao:

pričala s našim drugim susjedima (oni i ti drigi susjedi se jedini slažu jedini jedni s drugima zbog religije i očito njihovog seljačkog stava)

i eventualno prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jer i forum je javno mjesto, zbog VAŠEG pisanog vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana...a to što su susjedi u svom međusobnom razgovoru na omalovažavajući način govorili stvari protiv vas, vama ne daje pravo da se u pisanoj formi izjašnjavate nipodštavajući njihova zajednička religijska uvjerenja i  njihov očigledno seljački stav ( ?!? ) :-?

uređeno: od Antuntun56
korekcija odgovora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravu ste, nisam pročitala dva puta što li sam napisala ali sam se previše ispuhala. Nemam ja pravo govoriti što o njihovoj religiji i o njihovom ponašanju. Pogotovo iza njihovih leđa na ovoj stranici. I ako trenutno u ovom momentu nisu nikakva smetnja prema meni ili mojima. Krivim riječima sam se nažalost izrazila. I to nije bilo uredu od mene i nije mi uopće problem to priznati. Hvala vam na primjećivanju toga i shvačam da bi trebala biti veća osoba u ovim situacijama iako te situacije možda škode meni koja moram ić raditi ujutro vratim se u bučan prostor taman nakon odlaska s posla i mojoj obitelji.

prije 2 sati , stradivari je napisao:

nije kazneno djelo. Eventualno prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vika galama, preglasna glazba..).

Hvala vam na odgovoru! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija