Jump to content

Odsteta nakon prometne nesrece


monika333

Preporučene objave

Trebaju mi friske informacije.

Pozdrav, par godina nakon.

Nedavano sam imala prometnu, nisam kriva dedo mi oduzeo prednost i zavrsila sam u zidu. Priznao je svoju krivicu i sad cekamo procjenitelja za odstetu za auto. Odstetni zahtjev sam podnijela njegpvom osoguranju jer je rijec iz osigiranja iz BiH dok je moje u Hrv i moji su mi rekli da sve rijesava njegovo osigiranje.

Mene su uputili na hitnu, karakterizirali trzajnu ozljedu vrata, ovratnik 5 dana. Nakon tog zbog bolova u ledjima i vratu nakon 10 dana sam zavrsila na fizikalnim terapijama 3 tjedna. Zanima me, dal da trazim odstetu za ozljede ili su pak i dalje to prelake ozljede? Isplati li se i kojoj bi se cifri radilo? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Odsteta nakon prometne nesrece
  • 2 tjedna kasnije...

Ajmo redom, prvo Vi šaljete odštetni zahtjev hrvatskom osiguranju (ako je prometna bila u RH), jer imaju korespodenta u RH. 


Dalje, Vaše ozljede nisu 'prelake', iako će to neka osiguranja tvrditi. Trzajna ozljeda vratne kralježnice Vam je otprilike 2.000,00 EUR + kamate od završetka liječenja (to je ako tužite), dok u mirnom postupku ovisi o osiguranju i Vašem stavu prema tome (npr. ponude 1.000,00 EUR i Vi kažete da Vam se ne da voditi cijeli parnični postupak, uzmete tisuću eura i završite priču). S obzirom na ovo što ste naveli, svakako zatražite i FSVK da Vam se naprave.

Imate pravo i na razliku plaće zbog bolovanja + troškove liječenja. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nadam se da mogu iskoristit ovu temu za moj problem, također je vezano za odštetu nakon prometne nesreće!

Uglavnom, imao sam prometnu nesreću u kojoj mi je oduzeta prednost (drugi vozač je bio pijan) i oštetio mi je auto. Došla je hitna i policija i napravili su zapisnik. Moje auto nije previše oštećeno, ali budući da je starije auto, u osiguranju su mi odmah rekli da će vjerojatno biti ekonomska totalka. To znači da je cijena popravka veća od cijene samog auta i u tom slučaju, kao odštetu oni isplaćuju cijenu auta. Kada su sve pogledali dali su mi zapisnik o šteti na pregled i potpis. Tamo je navedeno što je sve oštećeno i neki osnovni podaci. Pogledao sam na brzinu i potpisao! Međutim, tamo su pogrešno stavili (slučajno ili namjerno) da je godište auta 2005, a nije, nego je 2008, kao što piše i u prometnoj koju su kopirali. Nakon par dana, kada sam ponovo pogledao zapisnik uočio sam grešku i poslao im e-mail da to popravimo. Nisu mi još ništa odgovorili.

Zanima me, je li moguće da to namjerno rade kako bi snizili visinu odštete, tj. cijenu polovnog auta? Postoje li takvi slučajevi namjernog varanja od strana oisguranja kako bi platili manju odštetu?

Inače, živim u Ljubljani i to se dogodilo u Ljubljani, ali pretpostavljam da nije previše različito nego u HR. Osiguranje je Generali. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Par ispravaka - cijena popravka ne mora nužno biti veća od cijene auta, nego cijena popravka prelazi 70% vrijednosti vozila. 
Dalje, nećete dobiti punu cijenu auta, već će Vam umanjiti za 'spašene dijelove', tj. za koliko biste mogli prodati takvo razbijeno vozilo. 

U odnosu na Vaše pitanje - Generali je inače super osiguranje, vjerujem da se dogodila omaška, pošaljite im ponovno mail s preslikom prometne i zamolite ih očitovanje. Sretno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala za odgovor!

Baš me zanima koliko će mi ponudit. Je li imam ja pravo na neku žalbu ako ne budem zadovoljan s ponuđenim? Kako to inače ide?

Koliko sam ja razumio, oni provejere cijenu auta na Eurotaxu (prema godištu i prijeđenim kilometrima) i onda mi isplate to minus vrijednost auta poslije nesreće. Nažalost izgleda da ja, kao fizička osoba, ne mogu dobiti procijenu na Eurotaxu, nego samo servisi, firme i sl. Pa mogu mi onda napisat što hoće...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija