Jump to content

Dokumentacija potrebna za legalnu nekretninu


Lion7

Preporučene objave

Poštovani,

kupujem uskoro kuću preko agencije za nekretnine stambenim kreditom. Kuća je građena prije 15.02.1968. Od dokumentacije mi je agencija predala: izvadak iz zemljišne knjige na kojem piše posjedovnica, sadržaj upisa, vlastovnica (1/1) i teretovnica (bez tereta), prijepis posjedovnog lista (vidi se samo vlasnik i kvadratura), izvod iz katastarskog plana gdje se vidi samo nacrt čestice (kuća ali bez pomoćnih zgrada iako ima 2 pušnice i svinjac) i uporabnu dozvolu. Energetski certifikat je u izradi iako mi nije jasno kako imaju uporabnu dozvolu a ne energetski certifikat. Građevinsku dozvolu mi nisu predali niti geodetski elaborat, glavni projekat. Nemam nacrt kuće. Mogu li imati problema, zašto mi to nisu dali? Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Lion7 je napisao:

Građevinsku dozvolu mi nisu predali niti geodetski elaborat

Vrlo vjerojatno da nemaju ništa od toga kad su zgrade koje su napravljene prije 68. legalne i kad je za legalnost bilo dovoljno da se vide na aviosnimku. Moguće čak i da nemaju ništa od toga jer jednostavno ne treba zanemarit protok vremena i da ljudi ne čuvaju svu dokumentaciju. Gruntovnica i katastar moraju imat nekakav dokument na temelju čega je kuća ucrtana pa tražite tamo dokument.

prije 8 sati , Lion7 je napisao:

bez pomoćnih zgrada iako ima 2 pušnice i svinjac

Ovo može bit potencijalno veliki problem. Treba vidjet jesu te zgrade legalne jer ako nisu čekaju vas novi troškovi kad i ako krene novi krug legalizacije.

Na ovom linku možete vidjeti aviosnimak iz 68. i ako se zgrade vide na tom snimku onda možete dobiti uvjerenje da su legalne. Ukoliko se ne vide, onda treba pitat prodavatelja ima li kakav dokaz o legalnosti tih objekata.

prije 8 sati , Lion7 je napisao:

uporabnu dozvolu a ne energetski certifikat

Zato što je riječ o zgradi prije 68. pa je dovoljno samo podnijet zahtjev i priložit kopiju katarskog plana i uvjerenje da je kuća evidentirana prije 1968. godine. Jednostavno zakon ne uvjetuje da moraju imati energetski certifikat prije podnošenja zahtjeva za uporabnu

prije 8 sati , Lion7 je napisao:

zašto mi to nisu dali

Vrlo vjerojatno nemaju jer im nikad nije trebao, a ako vam treba napravi se lako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija