Jump to content

Kupnja prve nekretnine (pripadak stan)


Rijeka3000

Preporučene objave

Pozdrav svima,

kupujem stan, odnosno zasad je rezerviran samo.
Stan je u novogradnji, i kuća ima okućnice koja je podjeljena kao pripadak određenim stanovima. Moj bi bio u prizemlju, i terasa ispred bi isla kupoprodajnim ugovorom kao pripadak stanu + dva parking mjesta sa druge strane kuće. Koliko je taj pripadak čvrts uz taj stan ako je i naveden uz stan? Dali ja to mogu i ograditi npr?

PS: agent tvrdi da ce biti navedeno sve u kupoprodajnom ugovoru, ali nece biti u vlasnickom listu. Koliko je i to sigurno?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Rijeka3000 je napisao:

Moj bi bio u prizemlju, i terasa ispred bi isla kupoprodajnim ugovorom kao pripadak stanu + dva parking mjesta sa druge strane kuće. Koliko je taj pripadak čvrts uz taj stan ako je i naveden uz stan? Dali ja to mogu i ograditi npr?

Terasu kao pripadak svog stana smijete ograditi, odnosno već bi u glavnom projektu zgrade i u planu etažiranja trebala biti predviđena izvedba ili naznaka ograde u smislu formiranja terase/stambenog vrta sukladno odredbama važećeg prostornog plana, u smislu odvajanja vaše terase kao pripadka stana od ostalog dijela okućnice oko zgrade. Obratite pozornost na činjenicu da parkirališna mjesta  budu adekvatno numerirana u planu etažiranja, i da ta numeracija (po mogućnosti s opisom položaja u odnosu na zgradu, jednoznačno putem određivanja strana svijeta) bude također navedena i u kupoprodajnom ugovoru.

prije 8 sati , Rijeka3000 je napisao:

PS: agent tvrdi da ce biti navedeno sve u kupoprodajnom ugovoru, ali nece biti u vlasnickom listu. Koliko je i to sigurno?

Svi pripadci stana koliko ih ima trebaju biti uz glavni posebni dio (predmetni stan) navedeni u kupoprodajnom ugovoru, uključujući terasu i 2 označena parkirališna mjesta – te bi se takav kupoprodajni ugovor trebao u cjelosti  provesti u ZK odjelu, da u svakom trenutku u vlasničkom listu bude vidljivo stanje stana s pripadcima nakon provedbe ugovora .

Nemojte se dati navući na tanak led jer takav upis, koji predlaže vaš agent predstavlja vrlo sumnjivo rješenje, koje uopće nije vrijedno komentara... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija