Jump to content

Alimentacija studentica


Senada82

Preporučene objave

Imam 22 g i ove godine sam zbog zdravlja zanemarila fakultet. Morati cu ili upisati pad godine ili napraviti sto mi budu savjetovali u referadi. Pretpostavljam da cu zbog toga izgubiti (dok ne polozim sve ispite koje nisam uspjela) studentska prava. Planiram se zaposliti na ugovor o radu (za stalno) i razmisljam o opciji studiranja uz rad.

Voljela bih saznati da li gubim pravo na alimentaciju kako bih na vrijeme o tome obavijestila oca jer on sigurno nije informiran o tome kao ni ja (mislim o pravu na alimentaciju u ovoj novonastaloj situaciji).

Puno hvala na svakoj informaciji :)

uređeno: od Senada82
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Senada82 je napisao:

Planiram se zaposliti na ugovor o radu (za stalno) i razmisljam o opciji studiranja uz rad.

Čista primjena logičke dedukcije je: ako se radi o ugovoru o radu za stalno, imat ćete vlastite prihode i gubite pravo na alimentaciju kao vid uzdržavanja jednog od roditelja (oca). A činjenica studiranja uz rad je stvar vaše odluke i u svakom slučaju je pohvalno da ste se odlučili na takvo životno opredjeljenje.

Stvarno nisam upućena u obrat situacije - pod pretpostavkom vaše odluke o nastavku redovnog studiranja, pošto je život prepun različitih scenarija.

Da niste prekidali studij imali pravo na alimentaciju do 26. godine, s dokazom redovnog upisa u školsku godinu na studiju. Nema pravog razloga za ukidajuću  primjenu te zakonske odredbe. Sve ovisi o vašem ocu - hoće li biti benevolentan i shvatiti vašu zdravstvenu situaciju i ujedno gubitak studetskih prava, te pristati na plaćanje alimentacije nakon što nastavite redovno studiranje (što bi od njega bilo za svaku pohvalu), ili ćete zakonsko pravo na nastavak plaćanja alimentacije trebati tražiti sudskim putem. 

A možda se pokaže kao  pravi otac (ima i takvih) pa vas nastavi novčano potpomagati.

To je isključivo samo moje viđenje vaše situacije u kojoj ste se trenutno našli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija