Jump to content

Povrat poreza za mlade - prijava djeteta na PK ili ne?


looney

Preporučene objave

Pozdrav svima. Prije 5 dana mi se rodilo prvo dijete i sad je došlo vrijeme za prijavu djeteta na PK što je i odrađeno. Naime, dobio sam informaciju s jedne strane da bi bilo bolje (s obzirom da sam mlada osoba i imam pravo na povrat poreza od 50%) da ne prijavljujem dijete na PK nego da godišnje podnosim DOH izvjestaj za povrat poreza i ispast će veća suma ukupno nego da mi je dijete prijavljeno na PK. Pokušao sam napraviti sam izračun i to se doista čini tako, bio sam i na poreznoj i teta mi tamo nije mogla napraviti izračun jer kao nemaju vremena za to i govori da to dodje na isto. Ima li neka dobra duša koja se malo bolje kuži u to da sigurno zna je li nešto bolje ili nije u mom slučaju. Bruto plaća mi je oko 3000 eura, ako bi netko znao napraviti izračun u oba slučaja.

Lijep pozdrav i puno hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Miran89 je napisao:

Nema tu više ili manje, dobit ćete jednako. Razlika je samo u tome što ćete svaki mjesec dobivati veću plaću ako vam je dijete na PK ili jednokratno više ako dijete nije na PK.

Evo izračuna, pretpostavio sam da živite u Zagrebu. 

Hvala Vam na trudu. Možete li mi objasniti kako ste došli do cifre 3000 povrata poreza u slučaju djeteta koje nije prijavljeno na PK. Kako se računa kad se šalje taj godišnji ZPP-DOH? Zar ne bi onda u slučaju bez prijave djeteta imao pravo na dodatni povrat koji bi iznosio puni iznos poreza od olakšice koja nije iskorištena? Znači ako je olakšica 280, porez 66, zar ne bi trebao dobiti 780 eura dodatno na povrat koji je 2660 od plaće, što bi onda ispalo 3400 u tom slučaju? 

Recite mi gdje sam fulao, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Miran89 je napisao:

3000€ je dobiveno kao zbroj povrata poreza na kojeg imate pravo kao mlada osoba + povrat poreza na ime novorođenog djeteta. Zato je povrat veći u prvoj koloni nego u drugoj jer je u drugoj koloni dijete na pk i sukladno tome ne možete tražiti povrat kroz ZPP DOH.

To mi je jasno nego kako dođete do točne cifre za povrat poreza na ime novorođenog djeteta? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija