Jump to content

pravo služnosti-hitno


anonimno

Preporučene objave

u našem naselju uvode gradsku kanalizaciju. sve navodno donirala eu i stanovnici ne trebaju platiti navodno čak niti kućni priključak. ali, kanalizacija se gradi tako da se sabirni šaht postavlja u svako drugo - treće dvorište, gdje se priključuju i prvi susjedi. ovo zadnje sam saznala tek kad su meni nasred dvorišta iskopali ogromnu rupetinu, sasjekli korjenje i grane trešnje i to u jednom danu dok je doma bila samo moja majka. nije ništa rekla, jer je mislila da se radi o kućnom priklučku. tek kad pitam zašto šaht rade na sredini dvorišta, a ne bliže međi, jer bi tada i priključak na postojeću septičku jamu bio najkraći, saznajem da se u mom dvorištu trebaju na reviziono okno priključiti još dvoje susjeda.

 

znam da ne mogu ulazit tuđim vodovima u moje dvorište bez rješenih imovinsko-pravnih odnosa, dakle bez ugovora o osnivanju prava služnosti, i da je to preduvjet za dobivanje građevinske dozvole. vodovod kaže da su građevinsku dozvolu dobili bez riješenih imovinsko pravnih odnosa zato jer mještani dobivaju besplatan priključak. međutim, postavljanjem 'javne' šahte u moje dvorište, vrijednost susjednih parcela se povećava, a vrijednost moje se smanjuje.

 

kome se obratiti, državnom inspektoratu , ministarstvu za prostorno uređenje ili tužbom na sud.

 

napominjem da sam pokušala da se to riješi bez tužbe i suda, tako da barem stave šahtu negdje uz među, pa makar i u mom dvorištu, ali oni su se oglušili. čak su poslali policajca koji je mojoj majci rekao da nam neće dati da se priključimo na javnu kanalizaciju, ako se protivimo (sve se događa dok sam na radnom mjestu 50 km daleko od kuće). zovem šefa policije, jer štite trostrukog prekršitelja- onog koji mi ulazi u posjed bez mog znanja, gradi bez rješenih imovinsko-pravnih odnosa , i uskraćuje priključak što je zakonom o komunalnom gospodarenju kažnjivo. načelnik policije se ispričava, kaže da će ispitati cijelu stvar i da ih slobodno zovem ukoliko trebam zaštitu. međutim radove izvode kad je mama sama doma. ona im kaže da to ne smiju, ali se ne usudi zvat policiju poslije neugodnog posjeta policajca. konačno danas, subota, ja sam doma, radnici dolaze, ja ih potjeram i zaprijetim policijom. otišli su bez pogovora, ali ja ne znam šta dalje.

 

moliim pomoć, hitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija