Jump to content

što učiniti?


vekica

Preporučene objave

prije dvije godine umro mi je otac. Cijelog života živim sa obitelji u toj ( roditeljskoj ) kući, i prije smrti otac mi ju je darovao darovnim ugovorom, koji je sproveden u katastru, i katastarski sam vlasnica, ali postoje problemi sa gruntovnicom ( hrpa suvlasnika od prije 50 godina ). U međuvremenu je bila ostavinska i moja braća žele nužni nasljedni dio od tih darovanih nekretnina. I oni su svoje kuće dobili darovnim ugovorima od oca. No problem je slijedeći: u sklopu darovanih nekretnina je i garaža, koju je sagradio moj muž ( nema papirnatih tragova, samo svjedoci). U jednom dijelu te garaže jedan brat drži auto ( staru krntiju ) koju je upeljao tamo prije 3-4 godine. Ništa ne radi na autu, ali ga odbija maknuti, jer kaže nakon očeve smrti to je postojeće stanje, budući da te nekretnine ne glase gruntovno na mene. Dok mi imamo 2 auta koje doslovno uguravamo u drugi dio garaže, na jednom su već ogrebotine od takvog uparkiravanja. Zanima me imam li pravne osnove izbaciti auto van ili zvati policiju da njega upozore da makne auto? I što učiniti u slučaju da ga izbacim van, a on se odluči osvetiti oštećenjem naših auta?! Please help.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

katastarski ne možete biti vlasnica jer se vlasništvo dokazuje jedino izvadkom iz Z.k. odjela Općinskog suda. Kao drugo, možete izbaciti taj auto, prvo tužbom radi utvrđenja prava vlasništva, ako imate svjedoke, račune za materijal i tako. Kao drugo ako on ošteti vaše aute opet ga možete privatno tužiti za naknadu štete. Ja vam toplo preporučam sređenje zemljišno-knjižnog stanja prvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija