Jump to content

Zaštita žrtava mobbinga?!


Josipa1001

Preporučene objave

Imala bih par pitanja, tko može i na koji način zaštititi žrtve mobbinga?

tvrtka u kojoj radim ima i sindikat i pravnu službu i zakon o zaštiti dostojanstva zaposelnika dostupan svima, ali nigdje nije navedeno tko nas štiti od mobbera. odgovor iz sindikata i pravne službe je "ignoriraj, nisi ni prva ni posljednja koja se žali, nemoj si raditi probleme". je li to rješenje?! :-?

kome se obratiti, dosta mi je ignoriranja i provjeravanja i bezobrazluka kada sam na bolovanju zbog djece, odbijanja godišnjih odmora, prigovora kako sam loš radnik, a bez navođenja konkretnih , argumentiranih činjenica, nabijanja na nos porodiljskog, prijetnji opomenom pred otkaz, vrijeđanje pred kolegama za vrijeme prezentacije kako sam to loše napravila te kako to ništa ne valja. kolege su mi rekle kako su sve to prošle te kako je sada moj red. moj red traje već godinu dana, pucam po šavovima, tražim novi posao, ali trenutno ništa. puna sam bijesa i srdžbe prema svojoj nadređenoj koja je prema meni ljubazna samo kad treba uslugu nevezanu za posao.

osim svom psihijatru i suprugu, kome se mogu obratiti da tome stanem na kraj, tvrtka me ne može zaštititi.

hvala za odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) čemu plačaš sindikalnu članarinu ?

2) napiši pismeni prigovor svom poslodavcu, u istom navedi sve činjenice i dokaze koji ti stoje na raspolaganju

3) u konačnici sva prava iz radnog odnosa štiti sud, ukoliko nije moguće postići zadovoljavajuće rješenje u prethodnom postupku

 

Postupak i mjere zaštite dostojanstva radnika uređuju se kolektivnim ugovorom, sporazumom sklopljenim između radnič­kog vijeća i poslodavca ili pravilnikom o radu. Dakle ne kako navodiš, posebnim zakonom. Vidi kolektivni ugovor i postupak u istom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija