Jump to content

Povreda na radu


TomislavK

Preporučene objave

Da, dobiješ odštetu, ali samo u slučaju ako uspiješ dokazati da je poslodavac kriv za tvoju ozljedu....prvo, treba dokazati da poslodavac nije primijenio pravila zaštite na radu koja bi tebi omogućila obavljanje posla na siguran način, a drugo, ako i uspiješ to dokazati, čak i ako je istina, ti imaš po Zakonu o zaštiti na radu pravo odbiti izvršavanje radnog zadatka, ako smatraš da nemaš odgovarajuću zaštitu, bla, bla....dakle, još moraš i dokazati da si bio prisiljen raditi. Pa sad mi objasni kak ćeš to oboje.

Radim poslove zaštite na radu...poslodavac će na sve načine dokazivati da si sam kriv, eventualno će se pokušati s tobom #dogovoriti#....nažalost....osim ako nisi mislio na osiguranje, onda je malčice drugačija priča. AKO SI OSIGURAN!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hy

Ja sam imala srece, desila mi se ozljeda na radu , poslodavac nije radio problema. A od osiguranja koje mi je poslodavac placao, obvezno osiguranje radnika, isplaceno mi je 24 000 kn. Racunalo mi se broj radnih dana provedenih na bolovanju puta 200kn. Doktor opće prakse mi je ispunio obrazac - potvrdu o ozljedi na radu te sam poslala poslodavcu koji ju je potvrdio te smo ga poslali u HZZZO. I u nevjerovatno brzo rokm mi je naknada isplacena.

Želim ti brz oporavak i isplatu naknade...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nebi ni to bilo loše s obzirom da sam na bolovanju s današnjim danom 429 dana i biti ću još najmanje pola godine. Međutim što se tiče isplate odštete od strane osiguranja ja sam dobio informaciju da to ide na ovaj princip: npr. poslodavac me osigurao na recimo 100 000 kn, nakon završetka bolovanja utvrđuje mi se invalidnost i ako mi je utvrđeno npr. 50% invalidnosti , dobivam 50000 odnosno 50% iznosa police.

Do sada sam se susreo s nekoliko ljudi koji su imali povrede na radu i bilo je različitih iskustava.

Eto , ako netko ima kakvih iskustava neka ih podijeli samnom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija