Jump to content

HNK Hajduk


Hrvojed

Preporučene objave

Imao sam klasičan ugovor o radu s nogometnim klubom Hajduk potpisan 1998 g.kao igrač gdje je po ugovoru Hajduk bio dužan uplatiti pripadajuće poreze i doprinose.Raskinuo sam ga 2000 g.

Par dana prije raskida ugovora promjenom zakona bez mog znanja a po sili zakona Hajduk me je prijavio kao samostalnog obrtnika te prebacio sve poreze i doprinose na moje ime.Ta rješenja zdravstvenog i mirovinskog po kojem se mene tereti nikad nisam dobio jer bi se žalio naravno. Iskopavši sva ta rješenja odlučio sam tužiti Hajduka međutim govore mi da je zastara prema Hajduku.Sada meni dolaze uplatnice duga na ime mirovinskog i zdravstvenog sa zateznim kamatama.Navodno je ZASTARA prema mirovinskom 10 godina a to je 2010 g. a u među vremenu mi može porezna poslati ovrhu na plaću u poslodavca gdje sad radim. Što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam nisam pravnik po struci..navodno profesionalni nogometaši moraju biti prijavljeni kao samostalni obrtnici te imat svog knjigovođu te sami sebi uplaćivat vlastite poreze i doprinose te moraju imat sklopljen ugovor igrača profesionalca s klubom gdje će sva njegova primanja biti prikazana u brutto iznosu i gdje jasno mora stajat u nekom od članaka da igrač sam mora plaćat poreze i doprinose prema ugovoru. Ja sam imao klasičan ugovor o radu u kojem je bilo obrnuto.(netto iznosi klub obveznik poreza i doprinosa).Upala je porezna 2000. godine u Hajduk po ko zna koji put i onda me pravna služba Hajduka retroaktivno prijavila kao samostalnog obrtnika jer to tako mora bit a to je na mirovinskom nekako prošlo(jer je vjerovatno neko zaklopio okice na sve to) i sve te dugove koje je Hajduk morao platiti prebacili su na igrače a ja bih sad kao trebao tužit Hajduka za tu prevaru a govore mi da je zastara.Sve je to izrežirano od strane države a ja nisam jedini slučaj jer pokušavaju taj šugav klub spasiti od dugova bilo kako pa i na ovaj način..npr. Zvonimir Deranja ima duga po toj osnovi više od milijun kuna a ima ih još..Sad navodno pretvorbom kluba pokušavaju prelit iz šupljeg u prazno odnosno državi dat ko fol dionice Hajduka na ime duga poreza i doprinosa a jesam li ja u toj masi duga Hajduka prema državi po toj osnovi ko zna ?

Bia sam od pravnika do pravnika niko ne nudi nešto logično stvarno ne znam..možda si ti pametniji pa probaj odgovorit

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija