Jump to content

Finan. vještačenje - stvarni iznos plaće


anonimno

Preporučene objave

Ne znam odgovor možete li tražiti finacijsko vještačenje niti cijenu toga. Ali, iz osobnoga iskustva znam ponešto. I moj je bivši suprug na sud donio potvrdu o "goloj" tj. neto plaći, dakle, plaći bez ikakvih dodataka, a ima tu terenski dodatak, dodatak na uvjete rada, na staž, naknada prijevoza i prehrane i sl., što je uvećalo "golu" plaću za cca 2500 kn. Ja sam sama od njegovog poduzeća zatražila ovjerene kopije isplatnih lista (a na listama je sve vidljivo). Izašli su mi u susret i dobila sam te liste. I moram vam reći da je Sud uvažio isplatne liste, tj. iznos koji suprug mjesečno dobije na ime plaće i naknade plaće, a ne samo "golu" - neto plaću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vaš bivši suprug se mogao žaliti i dobiti spor na županijskom sudu, u najmanju ruku na dio iznosa. naime, dodatak na prijevoz, ishranu i prijevoz se ne može uzeti u obzir kao osnovica za uzdržavanje jer se radi o stavkama koje se tiču obavljanja posla - nešto kao bez čega se posao ne može obavljati i NIJE zarađeno, te ne može biti uzeto kao osnovica. To što njegov odvjetnik ili on to nije znao, to je njihov propust. Ja sam upravo prije par dana dobio spor na županijskom sudu baš na tim stavkama. Dakle, vi ste na neki način preveslali supruga i ako bude doznao za to, može tražiti da se nepravda ispravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ŽALBA MU NIJE UVAŽENA NA ŽUPANIJSKOM SUDU, UPRAVO JUČER SAZNALA, a sada se prelazi u realizaciju prisilne naplate. Punih 16. god. čekanja nadam se da će sada USPJEŠNO ZAVRŠITI.

Vidjet ću sada kako će sudac na Općinskom sudu odlučiti - način plaćanja i dali će taj terenski dio plaća ulaziti za alimentaciju.

"Otac" se žalio na pravomoćnu presudu prije 16.god. Hvala Bogu da je brzo odbijena žalba u roku 3.mjeseca, a sada.... treba naplatiti glavnicu i kamate. MOLIM AKO NETKO JOŠ IMA OVAKVIH LOŠIH ISKUSTAVA NEKA MI SE JAVI !! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što sam navela žalio se na pravomočnu presudu prije 16god. - što je prosljeđeno na Županijski sud - i žalba mu nije uvažena !!!!!!!

A sada....prelazi se u prisilnu naplatu ili pokretnina i nekretnina, a sretna okolnost je što je u radnom odnosu

Nemogu Vam sada odgovoriti - odvjetnik je rekao da će u roku 15-tak dana biti obavljeno komletno sve, rado bih Vam javila konačni ishod - nadam se uspješan, al neznam gdje ... dali na ovim stranicama ili.... ??!!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osnovu te pravomočne presude, odvjetnik je napravio obračun sa mjesečnom glavnicom (1.560,00 kn) ali BEZ KAMATA.

Sudac Opć. suda odmah prihvatio obračun glavnice tih godina

. "Otac" na taj obračun uložio žalbu. Prije samog prihvaćanja tog obračuna, platila sam sud. ovršitelja za pljenidbu pokr. i nekr., što je sada na dražbi. Sada je kompletan predmet vračen na Općinski sud i slijedi postupak naplate - odmah !!!

Istovremeno je i u pripremi i kazneni postupak koji će se aktivirati u slučaju da nebude platio kompletan iznos ili plaćao pojedinačno mjesečnu glavnicu+kamate. Znači odluka suca sa prijedlozima mog odvjetnika - nadam se dati će razultata !! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija