Jump to content

dobar dan...tražim savijet


eky

Preporučene objave

Ne znam što učiniti na svome mjestu.

Znam da kao dijete rastavljenih roditelja imam pravo na uzdržavanja, ali jedan od roditelja nije plaćao alimentaciju, te uporno odbija, no ne znam da li je sad kasno za ikakve postupke, jer sam ja u međuvremenu napunio 18 i sad ne znam da li je sad kasno za tražiti naknadu. Redovno se školujem ali roditelj s kojim živim nema dovoljno sredstava za sve životne potrebe mene i sebe.

Što mogu učiniti ako se išta još i može. Te kome se obratiti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na uzdržavanje imate i dalje:

 

Članak 210.

»(1) Roditelji su dužni uzdržavati punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi odnosno pohađa sveučilišni ili stručni studij u skladu s posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze.

(2) Punoljetno dijete koje je završilo obrazovanje iz stavka 1. ovoga članka, a ne može se zaposliti roditelji su dužni uzdržavati godinu dana nakon prestanka obrazovanja.

(5) Smatra da se da učenik, odnosno student redovito i uredno ispunjava svoje obveze i kad zbog opravdanih razloga (trudnoće, bolesti i sličnih razloga) nije uspio ispuniti obveze tekuće školske, odnosno akademske godine.

 

Obzirom da su se od odluke suda o uzdržavanju zasigurno promijenile i okolnosti (troškovi života, primanja...) možete tražiti i korekciju iznosa, a i dugovanja po pitanju uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija