Jump to content

Rad u skoli s nedostatnom diplomom


dadada

Preporučene objave

Postovani, molim vasu pomoc i savjet.

Naime, nezaposlena sam profesorica latinskog jezika i vec godinama prezivljavam radeci kojekakve poslove. Kako zivim u malom mjestu mogucnosti rada u struci su ravne dobitku na lotu.

Medjutim, jedna od kolegica se nazalost razbolila, a njeno mjesto je popunjeno bez natjecaja. To ne bi bila novost, posto je kolega koji ju zamjenjuje vec zaposlen u skoli, ali s diplomom Bogoslovnog fakulteta i predaje vjeronauk ( u kurikulum fakulteta stoji da se slusa latinski jezik samo jedan semestar ).

Ravnateljica mi je u razgovoru, na koji sam je prisilila,

"saopcila" kako je ona rijesila svoj problem i nema namjeru izdavati natjecaj za zamjenu ali niti za stalno radno mjesto ako i ukoliko to bude potrebno ( iako je jasno da kolegica nazalost gubi bitku s bolescu ).

Razmisljam o svemu obavijestiti prosvjetnu inspekciju pa me zanima da li moram za ove tvrdnje imati dokaz, ili da ovako ukratko samo izlozim slucaj, te moze li se to uciniti anonimno?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada posao ne trpi odgodu, što je prilagodba specifičnostima odgojno-obrazovnog procesa, moguće je slopiti ugovor bez natječaja na rok do 60 dana. Pri tom ovakva zamjena nije neuobičajena ukoliko postoje dodirne točke u obrazovanju, naročito ako osoba već radi unutar iste ustanove, a služi uglavnom prilikom nečije privremene nesposobnosti za rad.

 

Ravnateljica je mogla, ali nije i morala već sada objaviti natječaj, a nakon tih 60 dana moguće da neće imati obavezu objavljivati natječaj (određeno, do povratka zaposlenika) jer postoji još nekoliko slučajeva kada to nije obavezna učiniti, a u nekima je dapače spriječeno i time se rješava problem drugih viškova na županijskim razinama.

 

Glede "stalnog" posla o kojem nije željela sada razgovarati u ovom trenutku nije dužna niti razmišljati a kamoli dogovarati ili se izjašnjavati, ma kako bilo loše zdravstveno stanje vaše kolegice i eventualno izvjesan krajnji ishod- dokle god se taj nesretni trenutak ne dogodi.

 

Vjerujem da bi vam sličan odgovor dala i inspekcijska služba, prije ili nakon nadzora. A ako odlučite provjeriti radije se potpišite imenom i prezimenom, jer će tako ažurnije krenuti u nadzor iako bi na anonimne trebali reagirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija