Jump to content

Molim pomoć


pero78

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Moj problem vezan uz bivšu knjigovotkinju. Vlasnik sam obrta i prošle godine mi je sjeo prevelik iznos povrata poreza, nakon čega sam kontaktirao dotićnu gospođu i zamolio da provjeri jer mi se čini da nešto nije u redu, ona mi je bahato odgovorila da ako mi je toliko sjelo toliko sam i trebao dobiti. U slijedećem kvartalu ponovno mi sjeda prevelika svota te također zovem dotićnu ali odgovor je isti....

Kroz otprilike mjesec dana ona kontaktira mene sva u panici te objašnjava kako je pogrešno ispunila formulare i doznačila novce drugog klijenta na moj račun i da hitno uplatim otprilike 25 000 kuna na njegv račun.

Bio sam izvan sebe, mislim cijelo vrijeme mi je bilo čudno ali ona je tvrdila da tako mora biti i sad odjedom da uplatim nepoznatom čovjeku novce.

Ja sam to odbio inzistirao sam na provjeri i na nekom pisanom dokumentu, naravno da ću vratiti čovjeku novce ali želim vidjeti da je to uistinu tako.

Uglavnom dotićna je napomenula da je to nemoguće te da jednostavno navedeni iznos moram uplatiti na žiro koji mi je dala.

U međuvremenu me je gospodin tužio i ja sam mu uplatio novac zajedno s kamatom koju je knjigovotkinja izračunala, kao što sam napomenuo nije mi bila namjera uzeti zadržati tuđi novac.

Smatram kako smo u ovoj situaciji oboje oštećeni isključivo njenom aljkavošću i nemarom te bi me interesiralo da li se mogu kome obratiti i prijaviti je ...

 

Ah da najgori dio je taj što se nije čak ni isprićala, već je izjavila da se ne osjeća krivom jer citiram " svatko tko nosi glavu na ramenu i griješi " :-x

 

Zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije mi jasno zbog čega si morao platiti i kamate

pa nisi ti uzeo drugom novac tj. nisi nepošten stjecatelj a osobito stoga što si odmah priznao i pokušavao saznati porjeklo novca i vratiti isti.

 

dali je to bila odluka suda

nepošten stjecatelj plaća kamate od dana stjecanja.

pošten stjecatelj od dana predaje tužbe sudu.

po sudskoj praksi smatra se poštenim stjecateljem i tuženik koji bez prigovora i odmah postupi poprvoj sudskoj presudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo sam dobio dopis od njegovog odvjetnika da budući da sam vratio novac odustaju od daljnjeg postupka ukoliko podmirim kamatu.

Budući da mi nije do parničenja i vucaranja po sudovima to sam istog dana podmirio.

No ono što mene interesira što se može učiniti po pitanju nje, zar knjigovođe mogu samo tako radit takve propuste i prolazit bez ikakvih posljedica za svoju nesposobnost i nemar

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija