Jump to content

utvrđivanje postojanja vanbračne zajednice od strane treće osobe


udovica

Preporučene objave

molim da mi netko odgovori, udovica sam poginulog hrvatskog branitelja, u braku nismo imali djece. imam djete sa drugim čovjekom a kako se nismo slagali ja sam razvrgnula vanbračnu zajednicu 2000 godine i imam rješenje centra za socijalu skrb o tom raskidu i da imam skrbništvo nad djetetom. živim u svojoj kući i na toj adresi smo prijavljeni ja, moj brat i moje djete. ostvarila sam pravo na obiteljsku mirovinu iza pokojnog supruga, međutim njegovi roditelji su protiv mene podnijeli kaznenu prijavu u kojoj između ostalog stoji da sam ja lažna udovica da živim u vanbračnoj zajednici a da je dokaz djete te njegov rodni list. ja vas lijepo molim da mi odgovorite dali ijedan sud meni može utvrditi vanbračnu zajednicu ako ja to ne želim. i šta da ja radim¨' HVALA NA ODGOVORU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da može .

dijete je veliki dokaz.

kada pitaju oca dijeteta koliko su vremena živio zajedno.

izjava bivše svekrve se uzima u obzir.

njeni prihodi po osnovi poginulog sina umanjeni su.

 

vrati koko što si pozobala.

 

pa mirovinu po pravu iz ZOPHBDR iz poginulog hrvatskog branitelja možeš ostvariti tek kad navršiš 45 g. ili ako si nesposobna za privređivanje a s obzirom da si rodila ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede obiteljskog i što izvanbračna zajednica jest, ObZ:

čl.3.

Odredbe ovoga Zakona o učincima izvanbračne zajednice primjenjuju se na životnu zajednicu neudane žene i neoženjenog muškarca, koja traje najmanje tri godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete.

 

Glede ostatka pitanja, prebacujem u Prava branitelja, te vjerojatnije da će se prije dobiti relevantan odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam ja ništa pozobala, sad trebam dobiti prvu mirovinu a djete je rođeno 1999.godine, a ja sam 2008. godine dobila opću nesposobnost za rad, a u zakonu o pravima hrvatskih branitelja stoji lijepo da se pravo gubi stupanjem u brak, ja nemam brak nego dijete koje mi nitko niti je niti može zabraniti da imam, a podignuti kaznenu prijavu to baš i nije mala stvar sobzirom na moje zdravstveno stanje i sve drugo, ja imam lijepo vjenčani i rodni list gdje piše tko sam i šta, nesposobnost od strane mobs-a tj.prvost.i drugostup. komisije nesposobnost u mirovinskom koje je prošlo reviziju kod taborstkog itl. moja svekrva tvrdi da sam ja lažna udovica, što znači da se ona ne sjeća da je bila u svatovima i na vjenčanju svog sina i mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija