Jump to content

molim hitan savjet - dokumentacija nakon stečaja


tereza

Preporučene objave

Poduzeće u kojem sam bila odgovorna osoba je u stečaju od srpnja.

Neki dan mi je stečajni upravitelj rekao da će baciti svu dokumentaciju od početka poslovanja jer nema prostora gdje bi spremio sve te registratore. Radi se o svim ulaznim, izlaznim fakturama itd. Pustit će samo kadrovsku evidenciju i ugovore.

E sad, koliko mi je poznato, dokumentacija se čuva 7 godina. Disketa na kojoj su pohranjeni svi podaci nije adekvatna za eventualnu kontrolu, po mom mišljenju.

Ima li pravo stečajni upravitelj napraviti tako nešto? Šta ako dođe do nekakve kontrole jednog dana? Jesam li u tom slučaju ja nastradala kao odgovorna osoba?

Hvala svima koji mogu pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Problem je u tome što nije riješeno pitanje dokumentacije nakon stečaja. Ako je bacio dokumentaciju možete se slikati. Znam da u Osijeku postoje velika navlačenja oko toga jer se državni arhiv opire tome da preuzima tu dokumentaciju... Nitko neće te papire kod sebe, pa me ne čudi ako je upravitelj sve bacio, osobito ako je nešto muljao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam da li je muljao,ali mislim da mu je u interesu da se sve što prije zatvori....da sad ne govorim koliki su mu troškovi stečajnog postupka (sramota šta si u ovoj našoj državi neki ljudi mogu dozvoliti,a na nas ostalu većinu gledaju vjerovatno kao na ovce).

Što se mene tiče,sutra idem k njemu da mi napiše potvrdu da je od mene preuzeo svu dokumentaciju za protekle godine tako da ja za dalje ne brinem. Što će on s tim kasnije,ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija