Jump to content

Pravo na naknadu za komplikacije - visina naknade i porodiljnog


fifika

Preporučene objave

Obraćam se sa velikom molbom svima koji bi mi mogli pomoći savjetom ili iskustvom. Situacija je takva: radim na određeno vrijeme i trudnica sam. Ugovor mi ističe 2 mjeseca prije termina poroda. Neće mi biti produžen, tako mi je rečeno. Zanima me koja su mi prava nakon isteka ugovora? Morala bih mjesec dana prije na komplikacije jer na redovni porodiljni još ne mogu. Kolika mi naknada pripada? Ako odem na komplikacije prije nego mi istekne ugovor o radu, kolika mi onda naknada pripada za komplikacije, te kasnije za porodiljni?

Hvala svima unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi navela koliko si dugo zaposlena u tvrtci.

Ako si zaposlena više od 6 mjeseci do komplikacija imaš pravo na kompletan iznos kolika ti je plaća za vrijeme komplikacija i za vrijeme poodiljnog do šestog mjeseca djetetovog života, a od šestog do dvanaestog mjeseca iznos od 2500,00 kn. Ako si sada već skupila više od 6 mjeseci staža u toj firmi moja preporuka ti je da ideš odmah na održavanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

duck je napisao:

Nisi navela koliko si dugo zaposlena u tvrtci.

Ako si zaposlena više od 6 mjeseci do komplikacija imaš pravo na kompletan iznos kolika ti je plaća za vrijeme komplikacija i za vrijeme poodiljnog do šestog mjeseca djetetovog života, a od šestog do dvanaestog mjeseca iznos od 2500,00 kn. Ako si sada već skupila više od 6 mjeseci staža u toj firmi moja preporuka ti je da ideš odmah na održavanje.[/quote)

 

 

Zaposlena sam ukupno 10 mjeseci. Zbunjuje me to što zovem na nekoliko brojeva HZZO-a i svaki mi drukčije kaže. Najprije su mi rekli kao i Vi, Duck, ali prije 2 dana zovem HZZO i kaže žena da mi treba barem 1 godina staža (neprekinutog) ili 18 mjeseci s prekidima. Te da bih, ako sada odem na komplikacije, dobivala samo 800 kn. Dali je to istina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija