Jump to content

samohrani očevi i olakšice


SUNRISE08

Preporučene objave

molim vas ako netko zna da mi odgovori na pitanje;imam li kao samohrani otac pravo na (i)kakve olaksice(na plaću i slč.)u poduzeću u kojem radim.

 

nedavno sam rastavljen i po presudi suda rijeseno je da mldb. dijete se dodijeli meni kao ocu na skrb,pa sada (vjerojatno)moram nositi rijesenje u firmu i prijaviti da sam rastavljen,pa neznam imam li kakva prava na neke olaksice.hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vaša supruga pridonosi uzdržavanju djeteta, a to izgleda niste negirali, onda za uzdržavanog člana obitelji, tj. dijete ima pravo koristiti polovicu olakšice. Za jedno dijete mislim da je to polovica od koeficijenta 0,5 neoporezivog dijela plaće. Odnosno, čini mi se iz navedenog da do sada niste to Vi koristili, pa onda Vi na to imate pravo. Ponesite svoj PK obrazac, koji predignete u firmi, ponesite ga u poreznu, zajedno sa pravomoćnim rješenjem suda o razvodu, MBG djeteta, MBG supruge (najbolje vjenčani list) ispunite formular i oni će Vam promijeniti podatke. Podaci se mogu mijenjati za do 15 dana u natrag. Ili zamolite suprugu da ona to uradi za Vas, ako je dijete njoj na olakšici, jer joj ne trebaju nikakvi papiri. Isto tako, supruga, ako želi, može Vam prepustiti cijelu olakšicu ako se tako dogovorite, ili Vi njoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija