Jump to content

Problem


drejgon

Preporučene objave

Kao stariji maloljetnik bio sam priveden u prostorije MUP-a i zadrzan 24 sata, nakon toga dao sam iskaz inspektoru bez staratelja i bez ikakvih svjedoka (ja i on sami) nakon toga morao sam nakon nekoliko dana doci po iskaz jer je isti odnesen da se potpise u socijalni rad (nisam zelio dati broj telefona roditelja).

 

Nakon toga niti sam dobio poziv na sud niti nista, proslo je 2 godine od toga, sada sam se prijavio natjecaj za posao u policiji, zanima me da li se to vodi negdje u evidenciji i da li bi mogao imati problema iako nisam kaznjavan?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali u natjecaju su uvjeti da nisam kaznjavan, odnosno da se ne vodi postupak, pa ne znam da li bi to trebao biti problem, jer ipak to se desilo dok sam bio maloljetan a i mnogo toga nije radjeno po zakonu, a nisam siguran ni da li je to igdje zavedeno jer su roditelji nakon toga razgovarali s inspektorom i prijetili mu tuzbom...

 

kakva je mogucnost da se provjeri u policiji postoji li dosje, odnosno u kom slucaju se otvara dosje u policiji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvjet nekažnjavanosti vjerovatno ispunjavate, što možete dokazati potvrdom o nekažnjavanju.

drugi je problem što nakon vaše podnešene molbe, policija vrši provjeru, e sada je problem što iako niste kažnjavani provjeru če vjerovatno izvršiti policajci iz nadležne pp, a to znači iz one u kojoj ste bili zadržani i u njoj postoji evidencija o zadržavanju pa kao što kaže utjerivač zakona postoji velika šansa da provjera bude negativna, ali ni :vrti: je pravilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija