Jump to content

Pravilnik o stručnoj spremi


zana11

Preporučene objave

Poštovani,31.08.2008. godine postala sam tehnološki višak u školi u kojoj sam radila kao nastavnica hrvatskog jezika na neodređeno nepuno radno vrijeme od 2004. godine. Po struci sam profesorica hrvatskog jezika, a prema Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško psihološkom obrazovanju nastavnika u sš, imam uvjete za predavanje etike. U školi u kojoj sam dobila otkaz taj predmet predaje osoba koja je dipl. politolog, a po navedenom Pravilniku osobe te struke mogu predavati predmet Etika i kultura, a ne predmet Etika. Radno mjesto nastavnika etike je postalo upražnjeno prije 2 godine kada smo i ja i kolega radili na dijelu norme. Je li ravnatelj bio dužan ponuditi meni to radno mjesto čim je postalo upražnjeno ili je u redu da je zaposlio osobu koja nije odgovarajuće struke, a u ovoj šk. godini meni je uručio otkaz,jer je umanjen broj sati hrvatskog jezika, a ta osoba je ostala predavati etiku? Zanima me kome se obratiti jer sam tek sada bila upućena na navedeni Pravilnik. Vjerovala sam da se u školama sve radi u skladu sa zakonom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oko takve "sitnice" bi mogli kontaktirati pripadajući ured, kontakti su kraju liste na stranici ovdje. Naime, osoba koja ne zadovoljava propisanu str. spremu bi i mogla raditi taj predmet ali samo ako se nije javila na natječaj osoba koja uvjete ispunjava, no taj ugovor može biti na određeno radno vrijeme i natječaj je potrebno ponoviti za 5 mjeseci. I tako priličan broj godina...

 

No, na listi se nalazi i: nastavnik s visokom školskom spremom društveno - humanističkog smjera uz uvjete utvrđene nastavnim planom i programom. Da nije u tom grmu vaš zec?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija