Jump to content

Krivo parkiranje


ZastoJa

Preporučene objave

Situacija slijedeća:

 

u zg-u jedna ulica koja je na početku označena kao parkirna zona, plaćanje, parkirna mjesta sa obje strane ulice. Sa jedne strane mjesta počinju na cca 1m od zebre, a sa druge je to prvo mjesto preskočeno (jer bi u njemu bila ulična svjetiljka). Moj netko se uvijek parkira na to mjesto, i ne plaća nikad parkiranje. Jednog dana - ode auto, pauk pokupio. Uz obrazloženje da je pokupljen jer nije bio na dovoljnom razmaku od zebre - a nije ni auto koji je parkiran nasuprot njegovom, ali je na označenom parkirališnom mjestu. Moj netko se žalio. Ima li osnove za to? Bude žalba uvažena ili što da očekuje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

upravo sam i ja imao takvu situaciju.

 

ljut sam na suca ali i na sebe. zalio sam se iz vise osnova. poricao sam da sam ja parkirao vozilo ali sam tvrdio da prekrsaj uopce ne postoji (napisao sam nesto slicno kao i vi).

sudac je utvrdio da ja nisam pocinio prekrsaj i to je za njega bilo dovoljno, ali ne i za mene!!!!

 

presudu sam poslao na zg parking gdje su rekli da ih ne dira takva presuda jer nije utvrdjeno da prekrsaja nije bilo, a da su oni obavili premjestanje jer im je to MUP nalozio. predstoji mi tuzba zagreb parkinga sve dok MUP ne uvjerim da razloga za premjestanje vozila nije bilo, a MUPu ne pada na pamet da priznaju pogresku jer bi tada oni iz svog djepa morali platiti premjestanje.

 

dakle u miru cekam parnicu jer osnova za uklanjanje vozila NEMA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 82.

(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:

1) na obilježenome pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od 5 m od tog prijelaza i na prijelazu biciklističke staze preko kolnika,

 

 

Zakon je kristalno jasan, vozilo je bilo u prekršaju i nema opravdanja. Hoćete li uspjeti dokazati da niste Vi bili osoba koja je parkirala vozilo - drugi je par rukava.

 

Što se tiče nepoštenog postupanja, ono postoji, a razlog je sukob interesa. Lokalna vlast određuje parkirališna mjesta. Policija daje suglasnost. Lokalna vlast prihvaća godišnje izvješće policije. Pravne osobe koje naplaćuju parkiranje su u vlasništvu lokalne vlasti. Ista ta pravna osoba posjeduje pauk vozila.

 

Policijski službenik koji pauku izdaje nalog za premještanje vozila, neće ispravljati krivu drinu i neće se boriti protiv vjetrenjača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hmmmm - evo moje situacije pa ti reci sto je kristalno jasno

 

2/3 automobila na oznacenom parkiralistu

1/8 automobila na zebri

udaljenost zebre do parking crte je 30cm (a ne 5m kako predvidja zakon. u zagrebu je standarni razmak zebra-parking od 10 cm pa do 1,5m!!!)

vozilo je parkirano na nacin da se veci dio vozila nalazi iza vertikalne znaka parkinga

 

 

ja tvrdim da vertikalna signalizacija ponistava horizontalnu ukoliko su signalizacije u neskladu. odnosno, zebra u pravnom smislu ne postoji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija