Jump to content

zatvaranje d.o.o . u stranom vlasništvu


klima

Preporučene objave

molim da mi neko odgovori kako zatvoriti d.O.o. u 51% večinskom stranom vlasništvu.Odluku skupštine ne mogu dobiti jer se ne javlju na pozive ili možda više ne postoje.Firma neko vrijeme ne posluje, a ja ne želim kao direktor i suvlasnik plačati troškove održavanja firme(porezi itd).Nikakvih dugovanja nemamo,kao ni zaposlenih.Možda stečaj?

Ipak da li je stečaj(ako je) jedino rješenje koje je moguče provesti bez njihove suglasnosti.Potrošiti temeljni kapital, blokirati račun itd.Da li onda postoje dodatni troškovi koji se plačaju iz svog džepa??Da li se u stečaj ide automatski sa blokiranim računom nakon određenog vremena?Ko daje prijedlog za stečaj?Da li je možda bolje staviti firmu u stanje mirovanja (koliko d.O.o. može biti neaktivan) i šta je sa davanjima prema državi.Postoji li još neko zakonsko rješenje da se ja odreknem suvlasništva ida me se u budučnosti ne tereti za nove porezne obveze.Malo komplicirana situacija,

šta napraviti.Ne želim više raditi za strance i da još djelimo dobit.Nikad više 51%-49%za goste

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odmah da Vam kažem da je slučaj koji navodite veoma kompliciran i da bi se, na žalost,mogao i dodatno komplicirati ukoliko se gospoda (51%)ne pojave.

 

Imala sam sličan slučaj u praksi,krenilo je sa stečajem po sili zakona,pa krivičnim gonjenjem stranca koji se nije pojavljivao itd..

 

Savjet:prije nego bilo što pokrenete (a za sve promjene su vam potrebni većinski vlasnici)otiđite u Trgovački sud kod kojega je registrirano poduzeće, objasnite situaciju pa postupite po njihovom nahođenju i uputama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija