Jump to content

Problem s naplatom


search

Preporučene objave

Javljam se ovdje u nadi za korisnim pravnim savjetom. Situacija je ovakva: napokon imamo pravomoćnu presudu kojom se protustranci nalaže da isplati određenu svotu novca. Međutim, bilo je problema u komunikaciji sa odvjetnikom i ovršni prijedlog još nije podnesen iako je pravomoćnost presude potvrđena još u rujnu prošle godine. Uz sve to, protustranka na sve moguće načine izbjegava plaćanje, promjenom vlasništva tvrtke na način da je supruga s kojom je bio u suvlasničkom odnosu sad jedini vlasnik kao i kojekakve promjene žiroračuna itd. iako sredstva za plaćanje postoje, to je sasvim sigurno. Što sad učiniti? Ovršni prijedlog treba podnijeti ali što točno napisati? Da li treba još nešto tražiti? Hvala na svakoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru ali imam još neke nedoumice. Naime, u pitanju je obrt, i sad kad je jedan suvlasnik istupio a na kojeg je tužba glasila, da li ovaj suvlasnik koji je sada jedini vlasnik mora isplatiti po presudi taj novčani iznos ukoliko nije bio obuhvaćen tužbom? Dobili smo informaciju da će biti potrebno pokrenuti novi postupak kad predamo prijedlog za ovrhu ako sadašnji vlasnik (prijašnji suvlasnik) uloži prigovor na ovrhu. Ispričavam se što se ponavljam ali iako sve djeluje jasno ne znam kako se uspjelo zakomplicirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Druga je situacija ako je u pitanju obrt.Pogotovo ako je bio zajednički obrt iz kojega je istupio partner.Ono što biste trebali saznati je sljedeće:da li je suvlasnik(supruga)prilikom potpisivanja ugovora o istupanju jednog partnera preuzela sve obveze i potraživanja iz zajedničkog obrta.Ako jest, ona odgovara i za nepodmireni dug prema vama.Ukoliko nije,morate pokrenuti novi postupak protiv bivšeg partnera (teško izvedivo ako se ovaj odrekao svega iz obrta,nema vlastite pokrenine ili nekretnine i dr.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znamo supruga je preuzela sve obveze nakon što je suprug istupio iz suvlasničkog odnosa u obrtu. Problem je nastao kad smo prekasno shvatili da je tužba trebala obuhvaćati i suprugu koja je tada bila suvlasnik a ne samo supruga i na temelju toga nam je rečeno da se naplata neće moći provesti bez pokretanja postupka u kojem će se utvrđivati da li supruga treba novac isplatiti ili ne. Hvala na Vašem odgovoru, nadam se da će sada sve ići kako treba, u svakom slučaju ću Vam javiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija