Jump to content

Sudska dostava na staru adresu


ANCIBRU

Preporučene objave

Jucer mi je bivsa susjeda javila da je dosla sudska dostava opcinskog kaznenog suda za mene na nacin da je koverta bila zaljepljena na vrata zgrade. Kako vise tamo ne zivim niti imam prijavljeno prebivaliste na toj adresi, a do sada nisam imao kontakt sa tim sudom nikada, da li mi predlazete da je predstavnik stanara te zgrade vrati sudu pa neka oni saznaju moju novu adresu i upute posiljku ponovno, na pravu adresu.

 

Znam da sudovi cesto imaju upozorenje na dnu dopisa da ako se ne odazove na poziv, salju policiju i dovode prisilno sto zelim izbjeci jednako kao i primitak posiljke posto pretpostavljam da se radi o ponovnom podmetanju neke prijave ili tuzbe od strane bivse supruge za koje nema osnove osim sto mi voli zagorcavati zivot.

 

Hvala na vasim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste u tijeku postupka promijenili adresu, a niste obavijestili sud, onda riskirate.

 

Ako nije bilo postupka prije promjene adrese, onda je sve OK i dužni su naći Vašu pravu adresu. No to će vrlo brzo uraditi, pa možete sebi poštedjeti isčekivanja, državu troška, sud muke (ne zaboravite da on određuje krivnju i kaznu :namiguje: ) i sami obavijestite sud o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Obavijestio sam sud o promjeni adrese i stigao mi je novi poziv za glavnu raspravu i to zakazanu za manje od tjedan dana od dana napisanom na pozivu i ukupno pet dana od dana primitka. Zar ne postoji neki zakonski rok dovoljan da se stranka u postupku pripremi, angazira odvjetnika itd?? Napominjem, radi se o prvom mom kontaktu sa tim sudom, dakle, nisam bio vec pozivan od strane tog suda po bilo kakvom, a pogotovo po ovom postupku..

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavijestio sud o promjeni adrese, kažeš, a onda napominješ da nikada prije nisi imao posla s tim sudom,i da je to novi predmet. Nema smisla. Koliko ja znam, a znam dosta jer radim na općinskom sudu, ne postoji zakonski rok koliko bi prije trebao primiti poziv, pogotovo ne ako se radi o hitom postupku (razvod braka, uzdržavanje itd.). Ukoliko se protiv tebe vodi neki postupak, i ti se odseliš i ne javiš sudu novu adresu, mogu ti dostavu poziva vršiti putem oglasne ploče tog suda, i smatrati dostavu urednom. A ako ti je poziv došao neposredno prije dana kad je zakazano ročište, možda je to i tvojom krivnjom, ako si izbjegavao dostavu. (Znaš ono kad dođe žuti papirić na kojem piše da odeš u poštu podignuti preporučenu pošiljku, a ti ne odeš). Eto, toliko ja znam iz svog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao sto sam i rekao u svom prvom postu, dostava koju mi je javila bivsa susjeda je bila na adresi gdje vise ne zivim niti sam na njoj prijavljen, a bila je putem sudskog dostavljaca. Saznavsi o kojem se sudu javi, na prijedlog kolege s foruma da se sam javim jer ce sud ionako brzo saznati promjenu moje adrese ako angazira policiju da me dopelja na raspravu, sam sam se javio, saznao broj predmeta, time saznao ime suca, dosao do zapisnicara sutkinje, dao novu adresu. I dalje nisam imao pojima o cemu se tocno radi. Dobio sam broj predmeta da mogu napraviti uvid u predmet. To je bilo 20.4. Vec 22.4. je sastavljen poziv za novo rociste, sutra, dakle 28.4., a taj poziv sam primio sudskim dostavljacem 24.4. Znaci, 4 dana, od kojih su 2 dana vikend i jedan dan je upravo taj dan za koji je zakazana rasprava, ostaje mi jedan dan za angazman odvjetnika i pripremu svoje obrane..

Pitanje je moze li se traziti odgoda prvog rocista, bilo sto, jer ovaj rok koji mi je dodjelio sud od realno prvog kontakta do zakazivanja rasprave na koju se moram odazvati nije dovoljan za nista... Ili da pokusam ispricati svoj nedolazak na raspravu i time dobiti na vremenu pa se organizirati..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje bi onda bilo da danas, sud radi do 16 sati napišeš jedan kratak dopis i da ga faxirš sudu. Broj faxa možeš saznati ako nazoveš bilo koji broj telefona tog suda. U tom dopisu treba pisati ime tužitelja, tuženika (tebe), broj predmeta pod kojim se vodi postupak (obavezno), napisati kojeg datuma i u koji sat je ročište te na vrh napisati hitno sucu ***** (ime i prezime suca). Sve te podatke možeš vidjeti iz poziva koji ti je uručen. U sadržaju dopisa napiši da zbog kratkoće roka od dostave poziva to ročišta nisi bio u mogućnosti (zbog poslovnih obaveza ili tako nešto) angažirati odvjetnika i očitovati se na tužbu ,te da moliš da se tvoja izočnost opravda i da ti se ostavi kraći rok u kojem bi se očitovao na navode iz tužbe i angažirao odvjetnika. To obično pali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, to se trazi, hvala :-) Shvacate, stvarno nisam znao do 20.4. da se ista vodi, a sada bez uobicajene procedure koja "zlocestima" cak i dopusti da ne prime pokoju pismenu posiljku i time dobiju na vremenu, meni se sudskim uruciteljom dostavio poziv koji mi je dao jedan radni dan da se snadjem i napravim sve potrebno da angaziram odvjetnika i pripremim obranu. Ono sto ne zelim jest navuci na sebe bijes suca ali ipak smatram da imam pravo i na obranu za koju da bi solidno postavio trebam vise od jednog dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbitnije se je javiti sucu i lijepo u dopisu navesti koji je razlog nedolaska na ročište, a pošto je rok stvarno kratak vjerujem da neće biti problema s odgodom ročišta. Obično se najprije dostavi tužba na odgovor, prije sazivanja ročišta, al kako je u ovom postupku odmah sazvano ročište, to je vjerojatno neki hitan predmet. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba mi prijava broja članova kućanstva. Ponavlja se ista stvar,žao mi je. Otac je prijavljen na našoj obiteljskoj adresi. Četiri godine živi drugdje. Radio je u Italiji i tamo bio prijavljen. Kod nas nije prijavljen na HZZZ-u (jel li tako ;). Ne primamo nikakva novčana sredstva (od njega). Mene uzdržava majka, jer nisam sposobna, ni raditi ni studirati (usput budi rečeno imamo li kakvo pravo na naknadu?). Dakle prijavljeno je 4 umjesto 3, meni treba potvrda (a da ne oštetim oca). Brat radi, ali ne pridonosi. Dakle zivimo od 2,800,00 kn. Gdje da nabavim potvrdu. Trebaju li mi kakvi podaci od oca, koji?

 

PUNO PUNO HVALA, unaprijed

nisam mozda bila smislena, posljedica...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija