Jump to content

vaše mišljenje pravno savjet molim


plavo--

Preporučene objave

dobio sam rješenje.opća, omjer 50/50 hrvi 30%trajno mirovina 2.690 kuna od lipnja 2008, sada 2870 kuna

civilni dio 460 kuna (radni staž 7 godina)

e sad u radnoj knjižici mi je upisana otpremnina 24 dohodka

koja mi nije uračunata u prosjek -u civilni dio jer se radi o sporazumnom prekidu radnog odnosa -tehnološki višak. u ugovoru je navedeno da je iznos otpremnine namjenjen samozapošljavanju i sl. 1991 godina. dali mogu tražiti da mi se iznos otpremnine uračuna u prosjek jer nisam konzumirao pravo na samozapošljavanje - u ratu 1991 i 92 a na liječenju sam od demobilizacije od 92 godine. dali imam pravne osnove tražiti da uračunaju otpremninu u prosjek civilnog izračuna. 1991 to je bilo 379.272,00 dinara i dali bi mi i za koliko povećalo civilni iznos 460 kuna.pitao sam u firmi, možda i naivno, odnio sam rješenje da mi daju iz arhive taj iznos ali sam naišao na predrasude i nepovjerenje, gle dobio otpremninu, pa sad mirovinu kao da sam srečković što sam obolio, to naravno nikom ne pada na pamet, dobro izgledaš, zar sam trebao doći bos i raščupan a inače bez terapije više uopće nemogu normalno funkcionirati.dao sam im i broj referentice u mirovinskom i ona mi je rekla da će rješenje ostati nepromjenjeno jer u ugovoru o sporazumnm prekidu radnog odnosa piše u jednom članku da se sredstva upotrebljavaju za samozapošljavanje i sl. to je točno ali ja sam bio na ratištu 1991 i 92 . pa liječenje, pa inflacija, pa hrvatski dinar pa kuna tako da s tim iznosom i da sam bio zdrav nebi mogao nešto učiniti. Molim vas savjet i vaše mišljenje.dali da se žalim, nemam ni volje ni živaca, ostalo znate,hvala,bok :tuzan: a da ne spominjem koliko su me razočarali moji bivši kolege s kojima sam radio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam plaćao staž ali sam plaćao zdravstveno s prekidom u vremenu dok sam bio na ratištu. nakon povratka sam trebao platiti zdravstveno jer se, molim vas, usred rata, nisam sjetio javit im da sam na ratištu. rekli su mi da će mi dat potvrdu o uplati pa da taj iznos tražim od vojske. mene je to bilo sram. općenito mislim da se odnos prema braniteljima promijenio nagore. ljudi zaboravljaju kao moje kolege i kolegice s kojima sam radio koji su uzbune proveli u uredima,odnosno skloništima prateći vijesti .evo neka ovo bude još jedan primjer za priče o "velikim" vojnim mirovinama ... Vi ste mi mislim prije izračunali vojni dio, gotovo u kunu točno i isto predvidjeli sveukupno oko 3200 kuna. ja sam isto očekivao, priznam civilni dio veći od 450 kuna ,nisam pohlepan al treba živjet i sve plaćat i liječit se.evo još samo pitanje, koliko dugo rješavaju žalbe, ja se dvoumim dali da je uopće predam i dali se sa općom nesposobnošću smije raditi na ugovor o djelu-npr. sezonski kao noćni čuvar plaže,da se nešto ipak zaradi dodatno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

plavo-- je napisao:

evo još samo pitanje, koliko dugo rješavaju žalbe, ja se dvoumim dali da je uopće predam i dali se sa općom nesposobnošću smije raditi na ugovor o djelu-npr.

 

...žalbe se rješavaju oko 9 mjeseci čekanja...

 

po onom što sam se raspitao - veteran duro-vukovar je u pravu. neki čak i pravnici misle drukčije, kako sam napisao- da sam bio spriječen ostvariti prava i mogućnosti iz te otpremnine jer sam 1991 i 92 bio na ratištu. neki čak kažu da je to degutantno ali zakon je zakon, a i nemam više volje za žalbu i sve oko toga... :vrti::-?

hvala svima na odgovoru i savjetima :predaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija