Jump to content

Parkirna kazna (isteklo vrijeme parkiranja 47min)


g0suboy

Preporučene objave

kratko i jasno platio sam parkinga neznam cca 3 sata (1h-5kn), istaknuo listic sve uredno.

Dolazim do auta 47min nakon sto mi je istekao parking i vidim covijeka da mi pise kaznu, govorim ja njemu ajde prijatelju idem sad ca nemoj molim te govori on da nemoze stornirat i uredno mi uruci kaznu od 100kn. Pitam ja njega pa dal me je opazio posto sam cuo da mora prvo vidjet auto proc nekih 10-15min pa da onda moze pisat kaznu, one je rekao da nije da je njemu dovoljno nakon sto meni istekne sa listica da mi napise kaznu.

 

 

E sad mene zanima: 1. dali se isplati odgadjati placanje kazne posto sam izvaredni student,nezaposlen,nista nemam na sebi (imovinu,auto...)

2.dali taj covijek sto je napisao kaznu MORA sacekat tih 10-15min ili nemora?

3. i sta je sa onim nesto da su te kazne neustavne?

4. ukoliko ne platim tu kaznu sto dalje slijedi?

 

inace radi se o mislim liburnija parking mjesto volosko izmedju rijeke i opatije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzmi kaznu za neplaćanje parkinga, ako ima uplatnica još bolje, prepiši na novu (praznu) opću uplatnicu ime uplatitelja, naziv primatelja i broj žiro računa, nemoj stavljati poziv na broj, te uplati iznos koliko košta 1 sat parkinga + 1 KN, a u opis transakcije stavi Parking od x do y sati ( 1 sat). I to bi trebalo biti to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da ne prolazi!! Ustavni je sud ukinuo odredbe Pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja ("Službeni glasnik Grada Osijeka" broj 4/97., 1/99., 3/02. i 6/05.) te odredio da ukinute odredbe Pravilnika prestaju važiti 31. prosinca 2009. godin.Sukladno tome možete očekivati, naravno u slučaju neplaćanja kazne,opomenu uvećanu za trošak u iznosu od 20 - 50 kn, a nakon toga i pokretanje te troškove ovršnog postupka. Prema mom dosadašnjem iskustvu isticanje prigovora neustavnosti kao i isticanje ostalih prigovora kojima je Ustavni sud obrazložio svoju odluku o dosadašnjem načinu naplate parkiranja sudovi nisu uvažavali obzirom je sam Ustavni sud odredio da se ukinute odredbe primjenjuju zaključno sa 31.12.2009. godine.

Moja bi vam preporuka bila, a to vam govorim iz iskustva, da jednostavno platite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Znaci preporuka da platim, a sta ako nemam s cim?

Apsolutno nemam nista od nikakve imovine, nikakvih primanja , nikad nisam radio...

 

Kome onda ide ta ovrha,kako ce se onda naplatit?

 

 

i da jos me nesto zanima posto je auto od sestre,a ustupila ga je meni na koristenje sta onda kad dodje ta neka opomena , dali se zalim sudu onda da sam ja bio tada vozac ili sta? (prepostavljam da ce njoj doc posto je auto na nju)

 

sto se tice pitanja vozaca kontrolor me uslikao u autu tako da imam dokaz po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koncesionar će opomenu poslati na ime vlasnika vozila, obzirom podatke dobivaju iz MUP-a. Po primitku opomene Vaša sestra (na koju je registriran automobil) može poslati dokaz da se vozilo u vrijeme počinjenja ''prekršaja'' nije nalazilo kod nje (kupoprodajni ugovor ili sl...)te podatke o osobi koja je počinila ''prekršaj''.

 

Nakon opomene slijedi pokretanje ovršnog postupka,koji može trajati dosta dugo obzirom da ,kako sami tvrdite, nemate nikakve imovine. Naime, trajanje postupka i troškovi istoga ovisit će o stanju Vaše imovine, ali i o izboru predmeta i sredstva ovrhe ( pokretnine, računi, plaća..),tako da postoji mogućnost da se u međuvremenu zaposlite te da Vam se sa plaće skine iznos određen rješenjem o ovrsi. Ukoliko se tijekom postupka utvrdi da nemate imovine,ovrhovoditelj će mijenjati predmet i sredstvo ovrhe te povećavati troškove i u konačnici obustaviti postupak, te će ga vjerojatno ponovno pokrenuti nakon nekog vremena vodeći računa o zastari koja je u ovome slučaju 3 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija