Jump to content

osiguranje za vrijeme radnog odnosa


skorpion_35

Preporučene objave

Molim sve nazočne ako mi ko može pojasniti neke stvari jer nisu meni jasne a nisu ni osobama u Croacija osiguranju.

Znači od 90 god sam u specijalnoj postrojbi te sam jedan period odrađivao i u plavcima ,cjeli radni staž proveo sam kao aktivan djelatnik MUP-a,gdje sam naravno bio osiguran 24 sata.Koliko se siječam zdrav sam bio pri ulasku u postrojbe Mupa te je za vrijeme domovinskog rata nastupila opća nesposobnost za rad iz više vrsta oboljenja,te bi po mom mišljenju Croacija osiguranje trebala isplatiti sad za nastalo tjelesno oštećenje tj opću nesposobnost,al istima nije to poznato.Osobno sam pretresao sa upitima na više mijesta ali niggdje nisam dobio konkretan odgovor da li imam pravo na odštetu ili nemam.

Mislim da od toga nema ništa da se taj spor možda treba riješavati sudskim putem,al naravno uz sva oboljenja treba imati i vremena za sve to naravno i živaca koje nemam.Eto molio bi vas sve nazočne da mi neko objasni ako je bio u sličnoj situaciji i ako nešto zna o tome,jer mislim da gospoda iz Croacija osiguranja znaju al ne želu to reći jer bi morali isplatiti veliku svotu novca a naravno nije im to u interesu.

Eto nadam se da sam uspio opisati kratko o čemu je riječ unaprijed se zahvaljujem svima :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav kolegi!

Ne bih htio pisati priče, ali mislim da od tvog zahtjeva prema Croatia osiguranju neće biti ništa, i to zato ako je i bilo nekih povreda to si mogao ostvariti samo (sada)unazad tri godine. Ali i o tome se da pisati, jer osobno na povredu koju sam imao, morao sam tužiti MUP-a privatnom tužbom, kojom prilikom sam i dobio spor, a "Croat.Osigu." u navedenom slučaju nije htjela ništa isplatiti. Samo da navedem da je povreda nastupila prilikom intervencije.

Također prema kolektivnom ugovoru MUP-a, djelatnik koji zbog nastale nesposobnosti odlazi u mirovinu ima pravo na duplu otpremninu, međutim i tu su zakazali, odnosno imaju neku svoju teoriju, te su već neki djelatnici podnijeli tužbe kod sindikalnih odvjetnika. Prema tome, probaj kod nekog sindikalnog odvjetnika, vjerojatno oni raspolažu s više saznanja. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također pozdrav kolegi!!

Eto neznam što da kažem da li su to kršenja ljudskih prava i kome se u ovoj ljepoj našoj uopće žaliti.Katastrofa neznam što bih rekao predpostavljao sam da će to tako i ići tim putem al eto virujem da je to trebalo pokrenuti kolektivno pa ako treba i u Strasbur mislim da bi prošlo.Naravno to je teško izvedljivo,što se tiće sindikata nebih komentirao ništa jer mi nisu htjeli isplatiti niti onu 1.000 kn kao pomoć na bolovanju,al ipak sam bio lukaviji od njih pa sam napravio posudbu tih 1.000 kn te odlaskom iz firme istima sam rekao da im ih neću platiti nek me daju na sud,naravno isti to nisu niti napravili jer znaju da bi to poteglo puno drugih pitanja i da bi izgubili puno više eto da sam bar uzeo malo više mogao sam se naplatiti.Žalosno je to što su nas sve izvarali,ja sam koliko toliko dobro i prošao al moje kolege koje su samo par mjeseci kasnije išle u mirovinu još ni danas nisu riješili status niti dobili bilo kakve novce.

Eto nek im to bude uspomena na moje izgubljeno zdravlje a Boga ima pa nek on prosudi svakom kom je sudjelovao u takvim protupravnim radnjama.

Ipak hvala na odgovoru kolegi u puno zdravlja želim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija