Jump to content

neugodna situacija ,može savjet


manja

Preporučene objave

Naon razvoda djeca su dodjeljena meni na skrb i brigu,s time da smo ostali prisiljeni zajedn živjeti u istoj kući .U 2 navrata zbog njegovog pijanog dolaska kući po noći i buđenja mene i djece pri čemu je intervenirala policija te je on dobio prvi put opomenu a drugi put je zbog pokušaja i prijetnje suicida trebao biti odveden na lječenje a nije,dobila sam službeno priopčenje od centra za soc.skrb da ja ne vodim dovoljnu skrb o djeci te da sam počinila ozbiljan prekršaj jer sam dopustila da djeca to vide.

Moje pitanje je da li je on trebao biti odveden na lječenje te da li sam ja počinila prekršaj pozivajući policiju zbog psihičkog matretiranja djece i mene.

S obzirom da smo prisiljeni djeliti kuću narednih 6 godina iako njega trenutno nema meni je rečeno da je jedini način da se iselimo rad normalnog života djece .

KAKO DALJE?Mi se nemamo gdje iseliti što bi po njihovom značilo da u kući u kojoj djeca i ja imamo pravo živjeti ne smijemo,jer njihovo upozorenje nije ništa drugo nego prijetnja djeci i meni jer je tu ugrožena naša egzistencija ,naša veza i naša budučnost zbog nekoga tko nam je prouzročio probleme i patnju.

Pozivajući policiju na intervenciju mislila sam da činim sve najbolje da se djeca i ja zaštitmo od nasilja ali izgleda da u malim sredinama posao radi tko kako hoće ne misleći kako je onima koji trpe nezgodne i neugodne situacije.Isto ako na sve moguće adrese polali smo da se djeci i meni rješi stanbeno pitanje zasebno o bivšeg muža hr .br. i svuda smo dobivali negativne odgovore.Kako i kuda dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprosti ali malo mi je sve ovo nepojmljivo.. Razveda si od muza a i dalje ziviš s njim???

 

komplicirano da bome.. cija je to kuća? pa di si zivila prije braka s njim? radiš li gdje? bili mogla otić u podstanare ili kod svojih ako imaš zive rodbine? koliko djeca imaju godina?

 

nemoraš odgovorit na ova pitanja ak misliš da zadiru u tvoju intimu ali... eejj.. situacija definitivno nezgodna..

 

Ti kao skrbnik svoje djece odgovorna si za njih i ti si ih izložila nasilju . ti bi se trebala odseliti ako je to njegova kuca i zivjeti negdje drugdje sa svojom djecom. pa ako on dode tebe i djecu tamo maltretirati onda ga prijaviš.neznam na osnovu cega si prijavila njega da te maltretira a zivis tu s njim i dalje svojom voljom iako si se razvela od njega... u principu neznam ni dali to zivite u stanu pa se svaki dan susrecete i vidjate ili ste u kuci pa svak ima svoj kat kuce. mogla si dati malo vise informacija o ovoj situacioji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jelky112,

manja nije skrbnik djeci: roditelji jednako dijele roditeljsku skrb, razvedeni, nerazvedeni, živjeli zajedno ili ne, s djecom ili ne.

 

manja,

pred nešto više od godinu dana ste postavili pitanje imate li vi i djeca pravo na dio kuće koju je vaš muž dobio darovnicom uz zabranu otuđenja 9g i dobili ste odgovor da darovano nije bračna stečevina koju biste mogli dijeliti. Ujedno, spomenuli ste i odgovor APNa da ste samo korisnik u najmu nekretnine koja je u vlasništvu vašeg bivšeg, bez prava na upis vlasništva.

Obzirom da ste na ovom forumu još tada spominjali psihička maltretiranja, dovođenje buduće partnerice, sukobe, potom ste se razveli, djeca povjerena na zajednički život vama, uz sve ovo predhodno- radi se o vašem izboru načina življenja s djecom.

Djecu ste dužni zaštititi od nasilja (pa je dobro da ste pozvali policiju), no jednako tako ih nasilju i ne izlagati (pa nije dobro što ste odlučili i dalje živjeti tamo). Sud je vama poklonio vjeru da ste upravo taj roditelj koji će voditi računa o djeci u svakom pogledu, pa ako se niste prije uvjerili sada jeste- da je za njih loš izbor nastavak življenja u kući koja je u vlasništvu vašeg bivšeg, riješite to na neki djeci sigurniji i primjereniji način. Obzirom da su djeca povjerena vama, niste ni baš tako bespomoćni...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Hvala na odgovorima, nisam bila u mogućnosti javiti se odmah. Situacija je sada sljedeća

1-predala sam zahtjev za odvjetnika radi podjele imovine i to je u postupku

2-mini.mora turizma ....koje je kuću njemu dodjelilo tj darovalo poslalo nam je -mislim na djecu i mene - da imamo pravo na dio kuće te da smo stanbeno zbrinuti

3-sve ostale institucije odbile su nas za stanbeno zbrinjavanje jer smo stanbeno zbrinuti preko njega

 

Na žalost u podstanare ne možemo jer nemamo dovoljno novca.Prije smo živjeli u toj istoj kući .A od razvoda ja i djeca na katu on dolje s time da smo dolje djelili kuhinju .

 

Zaboravila sam napomenut da je gosp. na centru sam izjavio da on odlazi i da će pustiti djecu i mene da u miru živimo jer na to imamo pravo .

 

Ali sam se usprkos tom ,definitivno odlučila izboriti za naš normalan život.

 

Meni nije jasno još nešto,ako u zakonu o stanbenom zbrinjavanju APN-a piše .... pravo ostvaruju osobe koje na području bivše Ju.... i Hrvatske ne posjeduju niti su posjedovali nikakvu imovinu te u slučaju razvoda , smrti , ili bilo kakvih promjena u darovnom ugovoru broju članova ili drugih okolnosti , a mi po svim njihovim točkama spadamo u one koje imaju pravo na stanbeno zbrinjavanje zbog čega onda mi ne možemo ostvariti svoja prava ?Kome se žaliti ministarstvu jesmo rekli su da smo stanbeno zbrinuti kome dalje ?Ili je najbolje a ja mislim da je da to dam odvjetniku da vidi ako bude htio - besplatan je, i ne znam koliko to traje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija