Jump to content

Vps žalba odbačena na supletroni zatvor


matjos

Preporučene objave

Evo ovako.Na jedno rješenje prekršajnog suda od 2008. kojim mi se određuje 2300 kuna kazne sam se zaboravio žaliti,te je postalo pravomoćno.Nakon par mjeseci mi je došlo da platim ili da se zamijeni supletornim zatvorom na što sam napisao žalbu VPS-u koja je izgleda odbačena,danas sam dobio rješenje da VPS odbacuje moju žalbu.U rješenju VPS-a stoji da potvrđuju rješenje prekršajnog suda kojim mi se neplaćena kazna zamjenjuje sa 8 dana zatvora. Molim da mi netko kaže koja je daljnja procedura i što mogu očekivati?Molim da se jave samo ljudi koji znaju o tome

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

matjos je napisao:

kaže koja je daljnja procedura i što mogu očekivati?

Platiti kaznu.

 

Ako niste sačuvali uplatnicu, novu zatražiti na prekršajnom sudu.

 

Odmah po primitku presude, prekršajni sudovi raspisuju dovedbeni nalog. On je sigurno već u nadležnoj policijskoj postaji.

 

Uplaćenu kaznu odnijeti u referadu suda, nakon čega sud može obavjestiti policiju da opozivaju dovedbeni nalog.

 

Greške su moguće. Radi njih potvrdu o plaćenoj kazni čuvajte u novčaniku narednih godinu dana i pokažite policajcu ako dođe sa onim raspisanim dovedbenim nalogom. Takvom radnjom se isti stavlja van snage.

 

Ukoliko se propusti ijedan korak od gore navedenog, policija će Vas dovesti u jedinicu zatvorskog sustava koji je naveden u dovedbenom nalogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali se ipak nadam da nije tako. Jer nema mjesta dovedbenom nalogu,ne radi se o tome da izbjegavam dostavu pošte. Kada sud donese odluku o upućivanju u zatvor, valjda mi je dostavlja i u njoj naznačuje datum početka itd.Također ne vidim zašto bi se u to uključila policija, kad sud ima moju adresu i ne izbjegavam dostavu. Preko policije bi išlo kada me sud ne bi mogao naći na adresi......??????Uglavnom,,molim još odgovora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija