Jump to content

prometna nesreća,kazna..


zec18

Preporučene objave

Redovni sam student strojarstva i 24.7.2008g imao sam prometnu nesreću.

Vozeći s ispita prema kući,započeo sam pretjecanje vozila,i nakon što sam već krenuo u pretjecanje nisam bio uvjeren da je dovoljan razmak između mene i auta koji mi direktno dolazi u susret na lijevoj traci,te sam odustao od pretjecanja i htip se vratiti natrag na desnu traku.Pri tome,pri naglom skretanju izletio sam s ceste,prevrnu se,i oštetio tablu jednog privatnika.Nastala je šteta na mojem vozilu kao i na tabli. Ovih dana dobio sam riješenje od suda,tj kaznu.Pošto sam bio kriv,protivno čl.70 st.1 t.4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažljivo po čl. 70.st. 3 istog članka a u vezi s člankom 293 st.1 istog Zakona kaženjen sam s novčanom kaznom u iznosu od 2.100,00kn i troškovi prekrešajnog postupka u iznosu od 420 kn. Nije mi oduzeta vozačka dozvola.

 

Prilikom skrivanja nesreće,nisam imao alkohola,a pošto sam student i nemam primanja jednostavno ne mogu platiti tu kaznu.

 

Dali mi predlažete žalbu i što u njoj napisati ?

Dali mi predlažete dobrotvorni rad ili nešto slično?

evo imam 8 dana za razmisliti pa se nadam i vašoj pomoći..

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Bok, ja bih molila za pomoc i savjet,a situacija je ovakva: Moj brat je vozio auto od prijatelja te dozivio laksu prometnu nesrecu (napomena: prijatelj ga je trazio da odveze doma drugog prijatelja znajuci da je pod utjecajem alkohola i da nema vozacku dozvolu, dakle samovoljno mu je dao svoj auto).

Nakon sto je brat dosao iz bolnice posto je bila laksa ozljeda osoba ciji je auto trazila je 10000kn kao odstetu za auto sto mu je i dano s obzirom da su bili dobri prijatelji.

Nakon nekog vremena taj prijatelj ciji je auto zeli jos novaca ili ce podici tuzbu.

Naravno novci mu nisu dani te je brat dobio tuzbu i zahtjev za odštetu, stoga molim savjet da li uzeti odvjetnika?? hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija