Jump to content

Hzzo za strane državljane


HAKY

Preporučene objave

Da li mi može netko pomoći? u vezi plaćanja zdravstvenog osiguranja za strane državljane. naime supruga mi je trenutni strani državljanin i u postupku je za dobivanje državljanstva. muči me njeno zdravstveno osiguranje, pošto je ja ne mogu osigurat preko sebe, ona mora uplaćivati svaki mjesec cca 400kn. pošto nam je u ovoj kriznoj situaciji teško plaćati toliki iznos, a i nezaposlena je, da skratim. Kako da ona ostvari povrat poreza na uplate pošto je strani državljanin? Ima li uopće smisla uplaćivati svaki mjesec toliki iznos, a ona za te novce može obaviti i puno bolji lječnički pregled, a i to je ispadne jeftinije barem dok se ne zaposli ili dobije državljanstvo? :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonom je propisana tavkva obveza za strance tako da ne postoji opcija koju si gore naveo ima li to smisla ili nema.

 

Tako dugo dok gospođa ne "dobije" državljanstvo a boravi u Republici Hrvatskoj biti će i ove obveze.

 

Nadalje navodiš nekakve sulude ideje o boljim i lošijim pregledima ne vodeći računa u potencionalnoj mogućnosti nastanka troška od više stotina tisuća kuna. Pregled kao takav, jedan jedini nekakv orijentacioni stoji cca 200,00 - 500,oo kn u privatnoj praksi tako da obzirom na sve navedeno preporučam da prihvatite legislativu ove zemlje, kako prava tako i obveze koje zapravo prozilaze iz njenog zahtjeva, a ako to nije u mogućnosti uvijek se može vratiti u matičnu zemlju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da sam konkretno postavio pitanje, jesam aludirao na "nešto", ali jasno stoji da mora plaćat zdravstveno u državni proračun, a nema potpuna prava kao mi svi građani da ostvari na taj iznos makar povrat poreza. Mislim da bi bilo fer da postoji takva mogućnost. Ne bježi od legislative ove zemlje što više željeli bi da se to što prije dogodi. Da pojednostavim plaća zdravstvenu zaštitu u proračun RH, a za to ne dobiva ništa za uzvrat. Mislim da nitko ne bi želio da mu novci odlaze u vjetar ili barem da dobije nešto za uzvrat, nekakvu "nadu" Recimo, postoji li mogućnost da nakon 5 godina koliko treba da dobije državljanstvo preda sve račune i tako ostvari povrat poreza? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija