Jump to content

promjena skrbnika


slapica

Preporučene objave

Punoljetni štićenik biva prisilno doveden na psihijatrijsko lječenje pod izlikom agresivnosti opasne za okolinu. Ustanovljuje se da je sa štićenikom sve u redu. Centar za socijalnu skrb ne želi prihvatiti mišljenje liječnika te promjeniti skrbnika nego skrbništvo ostaviti a ponuditi udomitelja. S druge strane 15 godina navedeni centar nije obilazio niti pitao za štićenika.

Što učiniti s pravne strane da se promijeni skrbnik koji ugrožava štićenika? Štićenik se boji vratiti k njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

Obzirom da sadasnje stanje i lijecnikovo misljenje Centru kao argument izgleda nisu dovoljni (kako su to obrazlozili?), prihvatiti za pocetak ponudu Centra o udomiteljstvu, po mom dobronamjernom misljenju ima vise prednosti: sticenik se nece morati vratiti skrbniku (kojeg se, teoretski, boji), a Centar ce udomitelja smatrati kao osobu koja “suradjuje” (sto je vrlo bitno za daljnji razvoj dogadjanja i eventualnu buducu promjenu skrbnika).

Takodjer, udomitelj ce na taj nacin kroz naredne mjesece moci bolje upoznati i kontrolirati ne samo sticenika (i razloge njegove stvarne ili od strane skrbnika izmisljene agresivnosti) nego i skrbnika (u svezi njegovih eventualnih propusta u skrbi o sticeniku i njegovoj imovini), sto ce sve biti dodatni (i obavezno u pisanom obliku) argumenti i dokazi potrebni kako bi Centar odlucio o promjeni skrbnika, pri cemu Zakon takodjer nalaze da se misljenje sticenika o tome koga zeli za skrbnika treba postivati u najvecoj mogucoj mjeri.

Sama cinjenica da se u odnosu skrbnik-sticenik pojavljuje udomitelj, vec moze posluziti kao dosta jaki argument u za buducu promjenu skrbnika, posebice ukoliko se skrbnik s odlukom Centra o udomiteljstvu ne bude slozio pa ni s Centrom ni s udomiteljem ne bude suradjivao u smislu zastite najboljih interesa sticenika – o cemu ce udomitelj redovito pismeno obavijestavati Centar.

LP

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija