Jump to content

uskracivanje fizikalne terapije kod djeteta s artritisom


Rola

Preporučene objave

Pozdrav svima, trebala bi savjet oko jednog problema. Naime imam dijete koje boluje od reumatoidnog artritisa. Specijalist reumatolog je odredio fizikalnu terapiju do daljnjega.Poznam mame koje u Zg na istu uputnicu idu na terapiju po godinu dana, medjutim fizijatar koji bi mom djetetu trebao odobriti terapiju dopusta samo 10 terapija po uputnici. Problem je taj sto je dijete islo na terapiju 30-ak puta uz tesko potezanje veza. Na posljednjoj kontroli fizijatar je odbio produziti terapiju iako je ona kljucna za djetetov oporavak. Molim za bilo kakav savjet, neznam kome bi se uopce u ovom slucaju mogla obratiti jer sto vise vremena prolazi bez terapije to je stranje sa zglobovima gore. Unaprijed hvala, svaki vas savjet zlata vrijedi, topli pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš pravo na drugo stručno mišljenje o zdravstvenom stanju djeteta, odnosno o potrebi provođenja postupaka fizikalne terapije.

 

Drugo stručno mišljenje pacijentu je, na usmeni ili pisani zahtjev, obvezan dati svaki zdravstveni radnik visoke stručne spreme i odgovarajuće specijalizacije, koji nije sudjelovao u izravnom pružanju određenog oblika zdravstvene usluge (onom prvom).

 

O daljnjem postupku ostvarivanja ovog prava možeš se obratiti izabranom doktoru djeteta, on će te uputiti tamo gdje treba.

 

Na kraju moram te upozoriti na slijedeće:

 

1) nikada više nemoj ni pokušati spominjati druge pacijente, odnosno druge slučajeve, dijagnoze bez obzira na to učinilo ti se na prvi pogled da se radi o sličnim slučajevima ili ne, a kako bi ostvarila bilo kakvo svoje pravo ili cilj, jer to nije pametno

 

2) vjerujem da u najboljoj vjeri želiš svom djetetu pružiti sve što možeš i što ne možeš u cilju što bržeg i efikasnijeg ozdravljenja, no potrebno je u svakom slučaju malo više povjerenja na liniji doktor - pacijent, uz u svakom slučaju mogućnost koju sam ti gore naveo, pribava drugog stručnog mišljenja što ne bi trebao biti nikakv problem u relativno kratkom vremenu.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na tako brzom odgovoru...ma nisam se htjela usporedivati sa ostalim pacijentima, nije mi to bila namjera. Samo sam htjela ukazati na uputnicu koja izgleda ne vrijedi svugdje isto. Sto se tice doticnog fizijatra, idemo po drugo misljenje sljedeci tjedan. Bojim se da nece uroditi plodom jer je drugi fizijatar kod kojeg idemo nadredjeni gore spomenutom. Receno nam je unaprijed da moramo biti izuzetno fini da ne bi povrijedili necije osjecaje jer se uzajamno strasno respektiraju, te da se nalazimo u jako neugodnoj situaciji :zao: nazalost izgleda da tako funkcionira nase zdravstvo, moramo paziti da ne bi uvrijedili kojega "boga"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija