Jump to content

uvjetna osuda zbog povrede uzdrzavanja


Lana-Lu

Preporučene objave

Hy!

Moze li mi netko dati nekakav konkretni savjet u slucaju povrede uzdrzavanja odnosno alimentacije.Naime,bivsi suprug vec 4 godine ne pridonosi uzdrzavanju nase dvoje maloljetne djece.Opcinski sud u Splitu donio je presudu prosle godine u travnju kojom je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 10 mjeseci koja se nece izvrsiti ukoliko navedeni u roku od 3 godine ne pocini novo kazneno djelo,te da u roku od 1 godine isplati nastala dugovanja. Navedeni svoje obaveze nije ispunio,dugovanja nisu podmirena,a ni tekuca alimentacija od dana presude do danas nije redovno isplacivana.Na sudu izjavljaje da je slabog imovinskog stanja,da nije u radnom odnosu i da nema nista u vlastitom posjedu.Pomocu nekakvih izvora uspjela sam saznati da navedeni po oporucnom zahtjevu dobije u nasljedivanje kucu i zemljiste.

Sada,moze li me netko savjetovati sto mi je dalje napraviti,posto je zakonski rok od godinu dana za naplatu istekao? I dali postoji ikakva pravna mogucnost da imovinu, oporucno nasljedenu,drzava blokira i da mu je otudi,da bi se ista prebacila na djecu kao naknada za zaostala dugovanja i osiguranje za buduce alimentacije?

Unaprijed zahvalna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Mislim da se u takvoj situaciji treba obratiti sudu koji mu je izrekao uvjetnu kaznu.Ja sam mislila pošto je u međuvremenu počela ovrha na mirovinu da je to to. Nisam znala da mora pod uvjetnom platiti i zaostatke. Zato sada pet godina kasnije moram proći sve ponovno. A što se tiče nekretnina svakako podnijeti zahtjev za ovrhu na općinskom sudu .Puno je lakše s odvjetnikom. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija